Már majdnem a kupadöntőben az Újpest

2018. 04. 17. 21:14  |  MAGYAR FOCI

Fontos győzelmet arattak az első meccsen.

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Újpest FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Pintér
gólszerzők: Nagy D. (19., 33.), illetve Arabuli (85.)
Újpest FC: Pajovic - Balázs B., Bojovics, Litauszki, Burekovic - Onovo, Sankovic - Pauljevic (Zsótér, 67.), Nagy D., Nwobodo (Cseke, 74.) - Novothny (Tischler, 79.)
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Pogacsics - Habovda, Póti, Rus, Uzoma - Vajda S. (Harsányi, 76.), Sigér D., Batarelo (Erdei, 67.), Maiszuradze - Arabuli, Andric (Rudolf, 32.)
 
A Balmazújváros átengedte a kezdeményezést az Újpestnek, amely eleinte nem tudott mit kezdeni meddő mezőnyfölényével, illetve a visszahúzódó rivális szervezett védekezésével. A fővárosiak fokozódó nyomását jelezte Pauljevic kapufája, néhány perccel később pedig Nagy Dániel szépségdíjas gólt lőtt a jobb felső sarokba. A kétszeres válogatott középpályás később egy újabb gyönyörű, ezúttal bal sarokba lőtt góllal próbálta felhívni magára a helyszínen lévő Georges Leekens szövetségi kapitány figyelmét. Harmadjára viszont néhány centit tévedett, így maradt a kétgólos újpesti vezetés.
 
A folytatásban kiegyenlített küzdelem zajlott sok technikai hibával, így komoly lehetőség egyik kapu előtt sem akadt, mígnem Litauszki dolgoztatta meg Pogacsicsot néhány dekázást követően. A szórványos vendégakciók egyikéből pedig Arabuli találta el a keresztlécet. A grúz csatár a hajrában aztán nem hibázott, a fejesét még hárította a hazai kapus, de a kipattanót már a hálóba juttatta.
 
A visszavágót május 9-én rendezik a hajdúsági városban.
 

Legfrissebb hírek