Horrorsérülés, bombagól és Fradi-siker a kupadöntőn - videók!

2017. 05. 31. 21:48  |  MAGYAR FOCI

Magas színvonalú, feszült hangulatú találkozó volt, egy olyan pillanattal, amikor mindenki a szívéhez kapott. Tizenegyesek döntöttek.

 

A Ferencváros csapata nyerte a 2017-es Magyar Kupát, miután 1-1-es végeredményt követően tizenegyesekkel verte a Vasast. Thomas Doll legénysége zsinórban harmadszor diadalmaskodott a sorozatban.

 

A 26. percben szereztek vezetést a Groupama Arénában a zöld-fehérek, Varga Roland csodás szabadrúgásgóljának köszönhetően. Mindkét együttes kiválóan játszott, gyors akciókkal és veszélyes lövésekkel tették próbára a kapusokat. Ennek megfelelően a második félidő eleje ismét gólt hozott, Kulcsár Tamás talált a hálóba.

 

 

 

 

Kapufa itt, kapufa ott, Nagy-védés itt, Dibusz-hárítás ott - ez jellemezte a rendes játékidőt, amely szörnyű eseménnyel zárult. Történt ugyanis, hogy Lovrencsics Gergő egy Murka Benedekkel való szerencsétlen ütközés következtében eszméletlen állapotban roskadt a földre. Remili Mohamed elsírta magát a pályán, sokan teljes sokkba kerültek, szörnyű pillanatok voltak. Szerencsére Lovrencsics a szurkolóknak jelezve, eszméletét visszanyerve, hordágyon, mentővel hagyta el a pályát, ám kérdés, számíthatnak-e rá a válogatottnál.

 

 

 

A hosszabbítás viszonylag eseménytelenül telt, így jöhettek a tizenegyesek, ahol egyedül a panenkázó Risztevszki hibázott a Vasastól - a mindent eldöntő büntetőt a csapatkapitány, Vladan Csukics gurította a hálóba. 

 

 

Magyar Kupa, döntő, 2017:

 

Vasas-Ferencváros 1-1 – tizenegyesekkel: 4–5 

 


Gólszerző: Kulcsár T. (47.), ill. Varga R. (26.)

 


Budapest, Groupama Aréna, 14 970 néző. V: Solymosi


Vasas: Nagy G. – Burmeister (Korcsmár, a szünetben), Vaskó, Risztevszki – Kleisz, Vida, Berecz, Hangya (Murka, 57.) – Kulcsár T. (Gaál B., 96.), Saglik, Remili. Vezetőedző: Michael Oenning
A kispadon maradt: Póser (k), James, Ádám M., Ferenczi I. 


FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Lovrencsics G. (Csernik, 90+5.) – Gera Z. (Csukics, 69.), Hajnal (Sternberg, 79.) – Varga R., Kleinheisler, Moutari – Radó. Vezetőedző: Thomas Doll
A kispadon maradt: Holczer (k), Kundrák, Hüsing, Bognár I.

 

Legfrissebb hírek