Határozottan válaszolt az MLSZ az Origónak

2018. 05. 09. 16:49  |  MAGYAR FOCI

Rákérdeztek, megváltoztatja-e az szövetség a kupadöntő helyszínét.

 
Az már kedden kiderült, hogy a Magyar Kupa 2017/18-as kiírásának egyik döntőse a Puskás Akadémia, amely az Újpest-Balmazújváros párharc (az első mérkőzésen a fővárosi csapat nyert 2-1-re hazai pályán) szerdai győztesével játszik. Méghozzá a Groupama Arénában, amely meglehetősen érdekes lehet nézői, illetve a hangulat szempontjából is - írta az Origo.
 
Amennyiben a Puskás Akadémia a Balmazújvárossal találkozik, akkor vélhetően még fél ház sem lenne a Ferencváros stadionjában. Ezzel nem a két csapat szurkolóit szeretnénk megbántani, de ez tűnik előzetesen a realitásnak. Ha viszont az Újpest jut be a fináléba, akkor a nagy rivális FTC otthonában kell kiszurkolniuk a lila-fehér szurkolóknak a győzelmet, de valószínűleg azért ebben az esetben is maradnának üres helyek.
 
 
Felmerül a kérdés, hogya Magyar Labdarúgó Szövetségnek módjában áll-e a helyszínváltoztatás.Például az új Hidegkuti Nándor Stadionban is lehetne rendezni a finálét, amely jóval kisebb ugyan, de ott akár telt ház is lehet.
 
Korábban öt évre született elnökségi döntés arról, hogy az új Puskás Ferenc Stadion átadásáig mindig Groupama Arénában legyen megrendezve a Magyar Kupa-döntő. Ennek az volt az oka, hogy amikor megvannak a döntős csapatok, akkor már ne lehessen nyomást gyakorolni,hogy 'nálunk vagy náluk' legyen a finálé, tehát a versenysemlegességet szolgálja a határozat. Adott a helyszín, így lehet tervezni, készülni a kluboknak már az idény elejétől. A BL-döntő helyszíne is ismert a döntő előtt, a Magyar Kupa tekintetében is ez a helyzet" – tájékoztatta az Origót az MLSZ.
 

Legfrissebb hírek