Az MLSZ kizárta a legendás csapatot a bajnokságból

2017. 03. 08. 11:26  |  MAGYAR FOCI

Tatabánya – Lapszemle: Bekövetkezett a vég, nincs tovább a Bányásznak.

A Nemzeti Sport Online írását változtatás nélkül közöljük
 
„A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága kizárta a Tatabányát az NB III Nyugati csoportjának küzdelmeiből. Az MLSZ a kizárt csapat eddig lejátszott mérkőzéseinek eredményét törli.
 
A Tatabánya az elmúlt hétvégén sorozatban a harmadik bajnokijára nem állt ki, így az MLSZ versenybizottsága a Gyirmót FC Győr II és az ETO FC Győr után a Sárvár elleni találkozót is a vétlen csapat javára írta jóvá 3–0-s gólkülönbséggel, továbbá a Tatabányától levont három pontot.
 
A Magyar Labdarúgó-szövetség azonban ezt a határozatát felülírta azzal, hogy kizárta a Tatabányát az NB III Nyugati csoportjának küzdelmeiből, az eddig lejátszott meccsein elért eredményeit pedig a bajnokságban részt vevő valamennyi sportszervezetnél törli, míg a kizárt együttest a tabella utolsó helyére sorolja.
 

A Fradi vezére az MLSZ-nek és az ellenfélnek is üzent " MAGYAR FOCI › Labdarúgó NB I

 
Arról korábban már írtunk, hogy úgy tűnik, vége a nagy múltú Tatabánya FC történetének. A bérek időben történő kifizetése rendre elmaradt, s egy idő után ezt a játékosok és a stáb is megelégelte. A futballisták szétszéledtek, volt, aki az NB II-ben talált magának csapatot a télen, de legtöbben a megyei harmadosztályban szereplő TFCE-hez (Tatabánya Futball Club Egyesület) szerződtek, amely a TASK-nak, a Tatabánya FC utánpótlásának a jogutódja.
 
Az NB III-as gárdának mindeközben új ügyvezető igazgatója lett és egy olasz edző, Giovanni Scanu is érkezett.  A TAO-támogatásról gyakorlatilag nyilvános üzengetés zajlott és zajlik jelenleg is a Tatabánya FC és a TFCE között, főleg emiatt van nézeteltérés a két egyesület között.
 
Az MLSZ szabályzatának értelmében, ha háromszor is játékoshiány miatt marad el egy meccs, az versenybizottsági tárgyalás után versenyrendszerből való kizárást vonhat maga után. Pontosan ez történt most a Tatabányával.”
 

NB I: nem indulhat a következő bajnokságban az aranyesélyes? " MAGYAR FOCI › Labdarúgó NB I

 

Legfrissebb hírek