Nikolics lett a Videoton vezetőedzője

2017. 06. 06. 16:19  |  MAGYAR FOCI

Kedden aláírta szerződését a Videotonnal, Marko Nikolics, aki a kontraktus értelmében 2019. június 30-áig irányíthatja a fehérvári gárdát.

Marko Nikolics 1979. július 20-án született Belgrádban. Játékosként szülővárosában, az FK Rad csapatában és kölcsönben a Dorcol színeiben futballozott, de egy sérülés miatt fiatalon visszavonult és nevelőegyesületében utánpótlás-edzőként kezdett el dolgozni. 2016 augusztusában a szerződtette jelenlegi klubja a Partizan, 2013-tól a 2014/2015-ös szezon végéig már irányította a belgrádi együttest. A fekete-feheréknél az elmúlt hónapokban 40 meccsen ült a kispadon, meccseként átlagban 2,65 pontot szerzett a csapata, így nem meglepő, hogy májusban bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett a szerb fővárosban.
 
„Először is szeretnék köszönteni mindenkit, különösen a Vidi-szurkolókat és köszönöm a lehetőséget, hogy itt dolgozhatok. Régóta követem a magyar bajnokságot, hiszen munkám miatt fontos volt, hogy képben legyek Magyarország labdarúgásával is - nyilatkozta a fehérváriak új edzője a vidi.hu-nak. - Úgy láttam, hogy évről-évre fejlődik a liga, egyre jobb az infrastruktúra, a média és a szurkolók is követik a labdarúgást, de klubszinten hiányoznak a nemzetközi eredmények. Tizenhét éve dolgozom profi edzőként, az elmúlt négy szezonban olyan csapatoknál dolgoztam, ahol nagy célok voltak és trófeákért küzdöttünk. A Vidi is egy ilyen klub, szeretnék vezetőedzőnként mindent megnyerni Székesfehérváron, amit csak lehetséges.”
 

NB III: 6 csapat nem vállalta, 6-ot az MLSZ juttatott fel " MAGYAR FOCI › Labdarúgó NB III

Kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) székházában kisorsolták az NB III. osztályozóinak párosításait. Az MLSZ Versenyigazgatóságának tájékoztatása szerint a húsz, osztályozóra jogosult megye I-es bajnok közül tizennégy csapat rendelkezik amatőr licenccel, azaz vállalta az esetleges harmadosztályú indulást. Kis fejszámolással gyorsan kiderül tehát, hogy hat gárda eleve nem vállalta a feljutást.

Legfrissebb hírek