NB I: Varga és Lanzafame értéke nőtt a legjobban

2018. 01. 07. 19:37  |  MAGYAR FOCI

Tőzsér Dániel piaci értéke nagyot esett.

Lassan véget ér a téli szünet az NB I-es labdarúgók számára, a héten beindul a felkészülés minden klubnál. A nemzetközi piacon nem volt megállás, a mértékadó transfermarkt.de szakportál 2018-ban is beárazta a hazai élvonalbeli futballistákat, írja a Blikk.
 
A portál szerint a Ferencváros válogatott szélsője Varga Roland (27) és a Honvéd olasz csatára, Da­vide Lanzafame (30) növelte leginkább az értékét, 600 ezer euróval (185 millió forinttal) többet érnek), mint egy évvel ezelőtt előbbi 310, utóbbi 371 millió forintot. A legkomolyabb visszaesést a debreceni középpályás Tőzsér Dániel (32) szenvedte el, ő 800 ezer euróval (247 millió forinttal) vált olcsóbbá tavaly január­ óta, most mintegy 217 millióra taksálják.
 
– A nemzetközi futballpiacon több tényező befolyásolja egy játékos értékét. Az egyik a teljesítmény, hiszen ha valaki folyamatosan jól vagy rosszul játszik, akkor emelkedhet vagy csökkenhet az értéke – magyarázta Szabados Gábor (39) sportközgazdász. – A másik az életkor, hiszen huszonéves korban általában növekedni, harminc fölött viszont már inkább csökkenni szokott az ázsió, mert nagyobb a sérülésveszély, illetve annak a kockázata, hogy egy klub az igazolás esetén vissza tudja-e nyerni a befektetett összeget. A harmadik pedig az, hogy hol, milyen bajnokságban szerepel a focista. A külföldről nívós bajnokságokból hazatérők ára általában alacsonyabb lesz.
 
Varga Roland az őszi szezonban tizenhárom bajnoki gólt szerzett a Fradiban, vezeti az NB I-es góllövőlistát. Minden bizonnyal ennek köszönhető, hogy nőtt az értéke. Davide Lanzafame pedig szintén meghatározó játékos Kispesten 11-szer talált be az eddigi 19. fordulóban.
 
– Már nem gondolok és izgulok túl egy-egy szituációt a pályán, a feladatomra koncentrálok. A Fradival mindig minden meccsen nyerni akarunk, ezért dolgozom én is. Persze a válogatottban is szeretném állandósítani a helyem – vélekedett formajavulásáról korábban a Blikknek Varga.
 
A tavaszi szezon február 20-án kezdődik, onnantól megint növelhetik vagy csökkenthetik értéküket a játékosok.
 

Messi rekordot érő gólja, Barca-győzelem - videó " NEMZETKÖZI FOCI › Spanyol foci

Beállította Gerd Müller rekordját Lionel Messi. A Barcelona szupersztárja csapata soros bajnoki mérkőzésén megszerezte 365. gólját, ezzel holtversenyben övé a legtöbb, topligában szerzett gól. A katalánok összességében simán nyerték a Levante elleni bajnokit, Messi mellett Suarez és Paulinho talált a hálóba. G: Messi (12.), L. Suárez (38.), Paulinho (93.)

Legfrissebb hírek