Erdei: Gyilkosnak kell lenni a szorítóban

2017. 05. 24. 09:17  |  KÜZDŐSPORTOK

Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség új elnöke sokat vár a magyar csapattól a június 16. és 24. közötti, ukrajnai Európa-bajnokságon.

"Kőkeményen oda kell menni, és gyilkosnak kell lenni a szorítóban. Nincs más esélyünk, csak így tudunk előre jutni, csak így tudunk eredményt elérni" - nyilatkozta a Sport 24 híradójának a DIGI Sporton Erdei Zsolt.

 

A kapitány elmondta, mi lesz ezentúl Görbicz feladata " KÉZILABDA › Női válogatott

Elmondta, szeretne lehetőséget adni a fiataloknak, hogy milyen fontos a védekezés és a koncepció, és hogy Görbicz Anitára irányítóként gondol, de jobb ha pályán van balszélsőként, mintha a cserepadon ül. Kim Rasmussen a magyar női kézilabda-válogatott dán szövetségi kapitánya egy éve BL-t nyert a Bukaresttel, majd kineveztek a magyar nemzeti csapat élére.

A profiként félnehézsúlyú vb-címig jutott elnök elárulta, az elvárások magasak: "Aki nem hoz eredményt, agyonütöm" - mosolygott, majd így folytatta. "Az Európa-bajnokságon az első nyolc közé be kell kerülnie annak, aki később a világbajnokságon is indulni szeretne. Mi pedig szeretnénk a vb-n is egy jó csapattal részt venni. Bízom abban, hogy akár két-három érmet is megcsíphetünk az Eb-n" - mondta Erdei, aki szeretné, ha minimum négy magyar indulója lenne majd a hamburgi vb-nek.
 
"Első számú esélyesünk Harcsa Zoli, ő az, aki lendületben és edzésmunkában is viszi a csapatot" - jegyezte meg Balzsay Károly szövetségi kapitány. "Remélem, eredmények terén is ő lesz a követendő példa, úgy, mint néhány hete Belgrádban volt."
 
Az Eb-bronzérmes Harcsa a DIGI Sport híradójának azt mondta, számára rendkívül motiváló, hogy Erdei Zsolt lett az új elnök. "Egy régi ökölvívóról beszélgetünk, aki nemrég hagyta abba, és óriási eredményeket ért el."

DIGI Sport 24

Gyilkosnak kell lenni a szorítóban - mondta a Sport 24-nek Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség új elnöke, aki sokat vár a magyar csapattól a közelgő ukrajnai Eb-n.

Legfrissebb hírek