Székely Norbert: Jelenleg ez a legjobb válogatott

2018. 11. 16. 17:53  |  KOSÁRLABDA

Fontos meccseik lesznek a lányoknak.

Ugyan csak négy nap különbséggel rendezik meg a magyar női kosárlabda-válogatott Albánia és Oroszország elleni Európa-bajnoki selejtezőjét, a két mérkőzés között mégis változni fog a keret: a szombati, tiranai mérkőzésen Fegyverneky Zsófia és Hegedűs-Őri Györgyi, míg szerdán, Oroszországban Katona Szidónia és Kiss Virág kaphat szerepet.
 
A magyar együttes jelenleg a második helyen áll a csoportban három győzelemmel és egy vereséggel úgy, hogy kétszer legyőzte a második helyre esélyes litván válogatottat. Amennyiben Albániában sikerül a nagyobb különbségű győzelem, a válogatott jó eséllyel ott lesz a 2019-es, szerb-lett közös rendezésű kontinensviadalon, mivel a selejtezőcsoportok győztesei mellett a hat legjobb második is résztvevő lesz. A szerdai, oroszországi meccset az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.
 
 
Székely Norbert szövetségi kapitány csütörtök este jelölte ki keretét, az M4 Sport az elutazás előtt a repülőtéren kérdezte a szakvezetőt a keretszűkítés nehézségéről. „Ez mindig nehéz, ebben a helyzetben pedig különösen az, mivel az elmúlt hetekben nagyon sok nehézséggel kellett szembesülnünk. Azt gondolom azonban, hogy a lehető legjobb megoldást tudtuk megtalálni erre a két mérkőzésre” – utalt a kapitány arra, hogy Simon Zsófia, Krivacsevics Tijána és Turner Yvonne pótlását kellett megoldani.
 
A szűk keretbe öt olyan játékos került, akik Albánia ellen debütálhatnak majd a válogatottban. Székely Norbert szerint az újoncavatás mindig hordoz magában kockázatot, de bízik játékosaiban. „Úgy gondolom, hogy jelen pillanatban ez a legjobb magyar válogatott, ennek a magyar válogatottnak kell a lehető legtöbbet megtennie azért, hogy minél nagyobb különbséggel nyerjen Albániában. A veszély az életünk, de én hiszek abban, hogy ezek a játékosok képesek arra, hogy ezt levetkőzzék, ahogyan a múlt évben például Studer Ágnes levetkőzte Litvániában és azonnal húzóemberként tudott belépni a rendszerbe. Én bízom benne, hogy így lesz és a rutinos játékosokkal kiegészülve ez egy ütőképes válogatottá válik” – fogalmazott a tréner, aki korábban úgy kalkulált, hogy 50 ponttal kellene legyőzni a csoportban győzelem nélkül álló albánokat az Európa-bajnok kvalifikációhoz.
 
Az Albánia elleni keret:
Studer Ágnes, Nagy Dóra, Fegyverneky Zsófia, Raksányi Krisztina, Lelik Réka, Dubei Debóra, Gereben Lívia, Hegedűs-Őri Györgyi, Varga Zsófia, Barnai Judit, Határ Bernadett, Cyesha Goree
 
Az Oroszország elleni névsor:

Studer Ágnes, Nagy Dóra, Katona Szidónia, Raksányi Krisztina, Lelik Réka, Dubei Debóra, Gereben Lívia, Kiss Virág, Varga Zsófia, Barnai Judit, Határ Bernadett, Cyesha Goree 

Legfrissebb hírek