Vereségével várhatóan búcsúzik az Alba Fehérvár

2017. 01. 24. 21:39  |  KOSÁRLABDA

Az Alba Fehérvár három pontos vereséget szenvedett a francia Pau-Orthez-től a férfi kosárlabda Európa Kupa második csoportkörének utolsó fordulójában.

Eredmény:
2. csoportkör, O csoport, 6. forduló:
Alba Fehérvár - Pau-Orthez (francia) 78-81 (23-23, 16-14, 24-21, 15-23)
a magyar csapat legjobb dobói: Farr 21 pont, Edwards 19
            
A fehérváriak a második szakasz előző öt meccsét négy győzelemmel és egy vereséggel hozták le, így az O jelű négyes élén álltak. A továbbjutásról igazi ki-ki meccs döntött Székesfehérváron a Pau-Orthez ellen, ugyanis a képlet egyszerű volt: amelyik csapat nyer kedden a zárókörben, az biztosan ott lesz a folytatásban.
 

A magyar NB I éllovasa három negyeden keresztül remekül teljesített, az utolsó tíz percre öt pontos előnnyel fordulhatott (63-58). A záró játékrészben a vendég együttes előbb egyenlített, majd egy, tíz másodperccel a rendes játékidő lejárta előtt szerzett triplával a maga javára fordította és megnyerte a mérkőzést.
 
Vereségével az Alba ugyanúgy 4/2-es mérleggel zárt, mint a Pau-Orthez, ám rosszabb kosárkülönbségével a francia csapat mögé szorult a tabellán. Mivel a fehérváriaknak a második helyen zárók közül is a legrosszabb a kosárarányuk jelenleg, így minden valószínűség szerint a két legjobb csoportmásodik egyikeként sem jutnak tovább.    
 
Az EK második csoportköréből a hat csoportgyőztes és a két legjobb második jut a nyolcaddöntőbe, amelynek másik nyolc csapata a Bajnokok Ligájából érkezik.

Legfrissebb hírek