Mindenkit sokkolt a Sopron törökországi győzelme

2018. 03. 09. 16:44  |  KOSÁRLABDA

A döntő meccsen a csillárról is lógni fognak a szurkolók.

Egy lépésre került az Euroliga Final Fourjától a Sopron Basket női kosárlabdacsapata, amelynek ügyvezetője, Török Zoltán a Kossuth Rádiónak beszélt a szakmát sokkoló törökországi siker titkáról.
 
Hatalmas bravúrt hajtott végre az Euroliga negyeddöntőjében a Sopron Basket, amely a hazai vereség után hat ponttal győzött szerdán a párharc második, istambuli meccsén a Fenerbahce ellen.
 
Fegyvernekyék idegenbeli sikere folytán biztossá vált, hogy a továbbjutás jövő szerdán Sopronban dől, ahol várhatóan a csillárról is lógni fognak a szurkolók, de Török Zoltán ügyvezető szerint nem a mennyiség, hanem a minőség lesz a döntő.
 
„Azt gondolom, hogy nem a légteret kell kinyitni Sopronban, sokkal inkább a lelkeket és a szíveket” – fogalmazott a Kossuth Rádiónak.
 
A sportvezető kiemelte, a Fenerbahce nemcsak a török, de az európai kosárlabdázás zászlóshajója is egyben. „Az elmúlt hét évben nem hiányzott egyetlen Final Fourról sem, rendszerint Euroliga-döntőt játszik. A legnagyobb költségvetéssel bíró, leggazdagabb török klubról beszélünk”, így a szakmában mindenki felkapta a fejét a soproni győzelem hírére.
 
Törököt jó érzéssel és büszkeséggel töltötte el, hogy a Fener – ugyancsak klasszis – férfi csapatának edzője, a meccset a helyszínen megtekintő Zeljko Obradovic is elismerően csettintett a „kis magyar csapat” játéka láttán.
 
Hozzátette, nem a semmiből jött a siker, tudatos, aprólékos építkezéssel jutottak idáig, és természetesen a jól kialakított keret mellett Roberto Íniguez és stábjának szakmai munkája is benne van. „Ehhez még hozzávehetjük az a tényt is, hogy egy picit tudott növekedni a költségvetés. Elmozdultunk arról a holtpontról, amiben az elmúlt években jártunk” – tette hozzá.
 
Török Zoltán az adott meccsre alaposan kidolgozott taktikának és a lányok hitének tulajdonítja, hogy a hazai és az idegenbeli mérkőzésen is nagy hátrányból jöttek vissza a meccsbe. „A csapat nagyon részletesen tudja, hogy mit kell csinálni, és hisz is abban, amit csinál” – méltatta a játékosokat és a spanyol mestert, akitől napról napra sokat tanulnak.
 
„Nem nagyon engedi a csapatot álmodozni. Sokkal inkább a jelenben élünk, sokkal inkább a napi feladatok megoldásában hiszünk. Tanuljuk tőle azt, hogy nem szabad sem visszafelé révedezni, sem előrefelé álmodozni, mindig a mát kell tudni megélni.”
 

Óriási soproni bravúr az Európa-ligában " KOSÁRLABDA › Friss hírek

A női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének második mérkőzésén a Sopron 78-72-re legyőzte a Fenerbahcét, és kiharcolta a mindent eldöntő harmadik összecsapást, amelyet hazai pályán játszhat. Az első meccset 60-55-re hazai pályán veszítette el a Sopron, így azzal a tudattal utazhatott Isztambulba, hogy újabb vereség esetén befejeződik számára az Euroliga-szezon.

Legfrissebb hírek