Megszületett a döntés a Győr óvása ügyében

2017. 10. 25. 09:33  |  KOSÁRLABDA

A Rosztov-Don ellen elveszített BL-mérkőzést óvták meg.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elutasította a címvédő Győri Audi ETO KC óvását, amelyet a Rosztov-Don vendégeként szombaton 23-22-re elvesztett női Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés után nyújtott be.
 
A klub honlapjának keddi beszámolója szerint az EHF háromtagú döntnöki testülete megvizsgálta a klub által benyújtott óvást és az azt alátámasztó videóanyagot is, ám ennek ellenére elutasította a beadványt. A döntés a BL szabályzatának azon a pontján alapult, hogy "játékvezetői ítélet nem szolgálhat alapul óvásra, és minden ilyen alapú óvás semmisnek minősül".
 
"A döntés ellenében jogunk van fellebbezni, de ezzel a Győri Audi ETO KC nem kíván élni. Az óvás elérte a célját, felhívta a figyelmet az esetre, és arra, hogy az új szabályok miatt nagyobb figyelemmel kell lenni az utolsó másodpercekben elkövetett szabálytalanságokkal kapcsolatban" - áll a weboldalon.
 
Szombaton a hazaiak brazil kapusa, Mayssa Pessoa az utolsó másodpercekben nem adta vissza a labdát, amikor a bírók elvették azt csapatától. Az érvényben lévő szabályok szerint, aki az utolsó harminc másodpercben megakadályozza a szabaddobás elvégzését, az két perccel bűnhődik és a vétlen csapat hétméterest kap.
 
A csoportot jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a Győr a szintén 4-4 pontos orosz együttes és a dán Midtjylland előtt három forduló után, a francia Brest Bretagne pont nélkül áll. A győriek november 6-án folytatják szereplésüket a BL-ben, amikor a Rosztov-Dont fogadják.
 

Döbbenet: újabb klasszissal erősítene a PSG " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek

Kevin De Bruyne megszerzését tűzték ki célként Párizsban, bár a gall sztárcsapatnak nem lesz könnyű dolga, ugyanis a Manchester City is ragaszkodik a klasszishoz.

Legfrissebb hírek