Képgaléria a legendásra sikerült férfi kosárlabda MK-döntőjéről

2017. 02. 19. 14:06  |  KOSÁRLABDA

A bajnokság jelenlegi listavezetője és a bajnoki címvédő jutott be a 2017-es Zsíros Tibor Magyar Kupa döntőjébe.

A győri Audi Arénában megrendezett nyolcas döntő fináléjára 2000 néző látogatott ki, de az M4 közvetítésének köszönhetően az ország minden szegletében élőben követhették a kosárlabda barátai az összecsapást. 
 
A Szolnok remekül kezdett, néhány perc elteltével 2-13-nál már kétszámjegyű volt a különbség. Az első negyed második fele azonban a fehérváriaké volt, akik egy etap végi utolsó másodperces kosárral négy pontra jöttek fel (14-18). 
 
Az Alba-roham a második negyedben is folytatódott, ekkor már egy 15-2-es sorozatnál jártak Dzunics mester tanítványai. A tiszapartiak távoli dobásai nem sikerültek, Vojvoda csak a 17. percben volt először eredményes, ekkor döntetlen volt az állás (27-27). Shepard vezetésével az Alba rá tudott tenni még egy lapáttal, és így a félidőre hárompontos előnnyel mehettek az öltőzőbe. 
 

Fordulás után is a védekezésé volt a főszerep, kevés kosár esett, mindkét csapat idegesen játszott. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, de komolyabb előnyt egyik gárda sem tudott kialakítani. A harmadik tíz perc végét jelző dudaszó pillanatában Edwards dobott egy triplát, amellyel fordult a kocka, ekkor a fehérváriak álltak jobban (48-46). 
 
A záró etap első felében el tudott húzni az Alba (55-46), de Kmézics mester időkérése után szárnyra kaptak a szolnokiak, és Andric majd Boriszov (utóbbi két triplával) révén két és fél perccel a vége előtt fordítottak is (57-58). Innen elhibázott dobások követték egymást mindkét oldalon, a nagy tét miatt mindkét csapat legjobb dobói is rendre célt tévesztettek. 8 másodperccel a vége előtt érkeztünk el a kupadöntő legfontosabb momentumához, amikor Lóránt középtávolija a szolnoki gyűrűben kötött ki, megfordítva az állást (59-58). A hátralévő időben az Olaj még megnyerhette volna a kupát egy pontos befejezéssel, de Pavlicsevicsnek, majd Boriszovnak sem sikerült betalálnia. 
 
Az Alba nagy küzdelemben, igazi, remek hangulatú kupadöntőn szerezte meg fennállásának negyedik kupaaranyát. 
 
A Zsíros Tibor Magyar Kupa legértékesebb játékosa Lóránt Péter lett. 
 
ALBA FEHÉRVÁR-SZOLNOKI OLAJ 59-58 (14-18, 21-14, 13-14, 11-12) 
Győr, 1200 néző. V: Cziffra, Kapitány, Benczur 
FEHÉRVÁR: B. Taylor 2, Edwards 12/6, Shepard 12, Lóránt 9/3, Keller Á. 8. Csere: Farr 6, Burgess 7/3, Markovics, Tóth P. 3/3. Edző: Dzunics Braniszlav 
SZOLNOK: Pavlicsevics 15/9, Vojvoda 5/3, Barnies, Eilingsfeld 2, Andric 12. Csere: Wittmann 3/3, Popovics 9/3, Boriszov 12/6. Edző: Kmézics Zorán 
 

Legfrissebb hírek