Euroliga: 26 pontos zakó a címvédőtől

2017. 01. 18. 21:05  |  KOSÁRLABDA

A különgéppel érkezett oroszok a legmagasabb költségvetéssel büszkélkednek a mezőnyben.

A Sopron hazai pályán 26 ponttal kikapott a címvédő orosz Jekatyerinburgtól szerdán a női kosárlabda Euroliga B csoportjának kilencedik fordulójában.
 
Eredmény:
Euroliga, B csoport, 9. forduló:
Uniqa Sopron-Jekatyerinburg (orosz) 56-82 (20-23, 24-20, 6-14, 6-25)
a magyar csapat legjobb dobói: Johnson 14, Fegyverneky 12, Crvendakic 12
 
A magyar bajnok a tabella ötödik helyén 4/4-es győzelmi mérleggel várta az összecsapást, míg a Jekatyerinburg 7/1-gyel állt a B csoport élén. November elején Sterbenz László együttese 82-61-re kikapott az uráli városban. A két gárda 2003 óta 13-szor találkozott, ebből a magyarok négy meccset nyertek meg.
 
A különgéppel érkezett oroszoknál - akik a legmagasabb költségvetéssel büszkélkednek a mezőnyben - olyan sztárok szerepelnek, mint a négyszeres olimpiai és kétszeres világbajnok, ötszörös Euroliga-győztes amerikai Diana Taurasi, a Rióban szintén olimpiai aranyérmes Brittney Griner, a WNBA-bajnok Kristi Toliver, a háromszoros WNBA-bajnok Deanna Nolan, az Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki második spanyol Alba Torrens vagy a háromszoros Eb-aranyérmes és kétszeres vb-második orosz Olga Artesina.
 
Ehhez képest a szerdai mérkőzés első felében nem érződött a két csapat kerete közötti különbség, a soproniak remekül játszottak, bátran és pontosan dobtak, ennek eredményeként a nagyszünetben egy ponttal vezettek (44-43). A folytatásra viszont alapvetően megváltozott a játék képe, a vendégek védekezése feljavult, emiatt a hazaiak a harmadik és a negyedik negyedben is csak hat pontot tudtak dobni, így végül fölényesen győzött a Jekatyerinburg.
 
A Sopron egy hét múlva a Bourges-hoz látogat Franciaországba.
 
A csoportkör végén az első négy továbbjut a negyeddöntőbe, az ötödik és hatodik az Európa Kupában folytatja, az utolsó két együttes pedig befejezi szereplését.
 

Legfrissebb hírek