Vakbélműtét: nem játszhat az olaszok ellen egyik legjobbunk

2018. 09. 16. 11:28  |  KOSÁRLABDA

A magyar férfi kosárlabda-válogatott a hollandok bravúros, 74-59-es legyőzése után hétfőn Olaszország ellen folytatja a világbajnoki selejtezőket.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott a hollandok bravúros, 74-59-es legyőzése után hétfőn Olaszország ellen folytatja a világbajnoki selejtezőket, de egy fontos hiányzó biztosan lesz hazai oldalon: Keller Ákost szombaton vakbélgyanúval szállították kórházba és meg is műtötték.

 
A válogatott hétfőn 18 órától Debrecenben fogadja Olaszország legjobbjait. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány és Vovjovda Dávid, a csapat kulcsembere vasárnap már a helyszínen nyilatkozott az M1-nek.
 
Ivkovics elmondta, több problémával is küzd a csapat, a legújabb, hogy Keller Ákos vakbélműtéten esett át és a következő napokat még kórházban tölti a kiváló center.
 
„Egy család vagyunk, családon belül pedig mindent meg lehet oldani. Eilingsfeld János játéka kérdéses, de a fájdalomküszöbe nagyon magas, nem tudom elképzelni, hogy ne lépjen pályára.”
 
A Hollandiában gyermeke születését követően pályára lépő  Vojvoda Dávid élete legboldogabb napjait éli, a pénteki mérkőzés legjobbja elmondta, az utóbbi idők egyik legegységesebb játékát mutatták és ez a kohézió az, ami Keller hiányában is győzelemre vezetheti a válogatottat az olaszok ellen.
 
„Csapatszinten tudjuk pótolni [Kellert], az olasz válogatott egyénileg kiváló játékosokból áll, de csapatként jobbak vagyunk és hétfőn ezt szeretnénk megmutatni. Biztos, hogy telt ház lesz, jó hangulat, nincs más dolgunk, mint kitenni a szívünket és lelkünket, akkor emelt fővel jöhetünk a pályáról.”
 
A hétfőn 18 órakor kezdődő, Olaszország elleni vb-selejtezőt élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.
 
A selejtező első szakaszából az Ivkovics-legénység júliusban Litvánia és Lengyelország mögött a C csoport harmadikjaként jutott tovább a kvalifikáció második szakaszába. Ott a D jelű négyes első három helyezettjével, a horvátokkal, az olaszokkal és a hollandokkal került össze. Az így kialakult J jelű hatos csoportból a legjobb három válogatott jut majd ki a jövő szeptemberi, kínai világbajnokságra.
 
A csoport állása (a csapatok magukkal hozták az első szakasz eredményeit):
1. Litvánia 14 pont, 2. Olaszország 12, 3. MAGYARORSZÁG 11, 4. Horvátország 10 (514-503), 5. Lengyelország 10 (518-511), 6. Hollandia 10 (493-490)
 
A magyar válogatott további menetrendje a vb-selejtezőkön:
2018. szeptember 17., hétfő: Magyarország-Olaszország, Debrecen 18.00
2018. november 29., csütörtök: Horvátország-Magyarország
2018. december 2., vasárnap: Magyarország-Hollandia
2019. február 22., péntek: Olaszország-Magyarország
2019. február 25., hétfő: Magyarország-Horvátország

Legfrissebb hírek