Kosárlabda: rossz hírt kapott a magyar férfiválogatott

2018. 09. 16. 22:59  |  KOSÁRLABDA

"Egy család vagyunk!"

 

A magyar férfi kosárlabda-válogatott a hollandok bravúros, 74-59-es legyőzése után hétfőn Olaszország ellen folytatja a világbajnoki selejtezőket, de egy fontos hiányzó biztosan lesz hazai oldalon: Keller Ákost szombaton vakbélgyanúval szállították kórházba és meg is műtötték.

 

A válogatott hétfőn 18 órától Debrecenben fogadja Olaszország legjobbjait. Ivkovics Sztojanszövetségi kapitány és Vovjovda Dávid, a csapat kulcsembere vasárnap már a helyszínen nyilatkozott az M1-nek.

Ivkovics elmondta, több problémával is küzd a csapat, a legújabb, hogy Keller Ákos vakbélműtéten esett át és a következő napokat még kórházban tölti a kiváló center.
 

„Egy család vagyunk, családon belül pedig mindent meg lehet oldani. Eilingsfeld János játéka kérdéses, de a fájdalomküszöbe nagyon magas, nem tudom elképzelni, hogy ne lépjen pályára.”

A Hollandiában gyermeke születését követően pályára lépő  Vojvoda Dávid élete legboldogabb napjait éli, a pénteki mérkőzés legjobbja elmondta, az utóbbi idők egyik legegységesebb játékát mutatták és ez a kohézió az, ami Keller hiányában is győzelemre vezetheti a válogatottat az olaszok ellen.

„Csapatszinten tudjuk pótolni [Kellert], az olasz válogatott egyénileg kiváló játékosokból áll, de csapatként jobbak vagyunk és hétfőn ezt szeretnénk megmutatni. Biztos, hogy telt ház lesz, jó hangulat, nincs más dolgunk, mint kitenni a szívünket és lelkünket, akkor emelt fővel jöhetünk a pályáról.”

Legfrissebb hírek