Kialakult a kosár Eb mezőnye

2016. 09. 18. 10:05  |  KOSÁRLABDA

A selejtezők lezárultával kialakult a jövő évi kosárlabda Eueópa-bajnokság mezőnye. A magyar csapat ellenfeleit november 22-én sorsolják ki, de a lebonyolítás miatt igencsak valószínű, hogy az egyik a román csapat lesz.

40. férfi kosárlabda Európa-bajnokság, 2017
Időpont
2017. augusztus 31. – szeptember 17.
Helyszínek
Helsinki (Finnország), Isztambul (Törökország), Kolozsvár (Románia), Tel-Aviv (Izrael)
Résztvevők
a rendező jogán: Finnország, Törökország, Románia, Izrael
a 2015-ös Eb-n kvalifikáltak: Spanyolország, Litvánia, Franciaország, Szerbia, Görögország, Olaszország, Csehország, Lettország, Horvátország
a selejtező csoportjainak győztesei: MAGYARORSZÁG, Oroszország, Belgium, Németország, Lengyelország, Szlovénia, Grúzia
a selejtező legjobb csoportmásodikjai: Montenegró, Izland, Nagy-Britannia, Ukrajna

A mezőnyt négy darab hatos csoportba osztják majd; a csoportkörben mindegyik helyszín egy szextett összecsapásainak ad majd otthont, ahonnan tizenhatan jutnak tovább az egyenes kieséses szakaszba. A nyolcaddöntőtől már csak Isztambulban rendeznek mérkőzést.

A legutóbbi, 2015-ös kontinensviadalon – ennek a mostanival azonos volt a lebonyolítása – a négy házigazda választhatott egy-egy partnerszövetséget, amellyel automatikusan egy csoportba sorolták őket (Franciaország Finnországot, Németország Törökországot, Horvátország Szlovéniát, Lettország Észtországot választotta). A 2017-es partnerségekről egyelőre nincs hivatalos információ, de minden bizonnyal ugyanilyen lesz a szisztéma. A román szövetségnek a nagyszámú utazó tábor miatt logikus választás lenne a magyar partnerség.

Legfrissebb hírek