Győztünk Szerbiában, bízhatunk a vb-kijutásban

2016. 06. 10. 20:58  |  KOSÁRLABDA

A magyar férfi kézilabda-válogatott - noha már nyolc góllal is vezetett - 26-25-re győzött a szerb csapat vendégeként a világbajnoki selejtező első felvonásán, Kraljevóban. A visszavágót szerdán 20 órakor rendezik Veszprémben. A párharc győztese vehet részt a 2017 januárjában, Franciaországban sorra kerülő világbajnokságon.

Férfi vb-selejtező, 1. mérkőzés:
Szerbia-Magyarország 25-26 (8-13)

A hazaiaknál négy alapjátékos, Momir Ilics (MVM Veszprém), Marko Vujin (THW Kiel), Alem Toskics (Vardar Szkopje) és Ivan Nikcsevics (Wisla Plock) nem szerepelt.

Remekül kezdett Xavi Sabaté szövetségi kapitány együttese, amely a 6. percben már 4-0-ra vezetett. Időt kért a hazaiak szakvezetője, majd a szerbek első gólját a 8. percben az ex-veszprémi Zarko Sesum szerezte. Egy darabig maradt a jelentős különbség, de amikor a hazaiak emberelőnybe kerültek, feljöttek 7-5-re.

A magyar csapat kapitánya több poszton cserélt, s nem sokkal később a válogatottban négy év elteltével szereplő Fazekas Nándor büntetőt védett. A szünet előtti hajrában ismét felpörögtek a magyarok, így megint nőtt a különbség (8-13).

A második félidő elején is jól ment a szekér (10-18), ám 13-19 után sorozatban lőtték a gólokat a szerbek, így megint izgalmassá vált az összecsapás. Iváncsik Tamás ekkor büntetőt rontott, majd a hazaiak fordítottak a 48. percben (20-19). Időkérés után sorra kapták a kiállításokat a magyarok, de sikerült visszavenni a vezetést. A szerbek újabb hétméterest hibáztak, emberhátrányban pedig Császár Gábor volt eredményes (23-24). A hajrában még két-két gól esett.

A magyar csapat a mérkőzés után hazautazik, a játékosok egy nap pihenőt kapnak. A keret vasárnap Veszprémben találkozik újra, ott játsszák majd szerdán 20 órakor a visszavágót.

Legfrissebb hírek