Rasmussen: Büszke vagyok a lányokra!

2016. 12. 15. 00:50  |  KÉZILABDA

Így nyilatkoztak a főszereplők a 26-26-os eredménnyel véget érő Magyarország-Oroszország női kézilabda Eb mérkőzés után.

 
Büszke vagyok a lányokra, mert az utolsó két mérkőzésen olyan teljesítményt nyújtottak, amiért csak dicsérhetem őket. Két gyenge mérkőzés mellett további négy találkozón jól teljesítettünk ennyi sérült mellett is. Természetesen a végére nagyon elfáradtak a játékosok, éppen ezért is örülök neki, hogy sikerült pontszerzéssel befejeznünk az Európa-bajnokságot” – értékelt az oroszok elleni 26-26-os döntetlen után Kim Rasmussen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.
 
A csapat jobbátlövője, Kovács Anna szerint egyfajta iránymutatónak is tekinthető az oroszok elleni meccs: „Arra készültünk, hogy át tudjuk játszani a nagyon erőteljes orosz védelmet, ez sokszor sikerült is, és alapvetően támadásban és védekezésben is jól teljesítettünk az utolsó Eb-meccsen, de az oroszok elleni találkozó megmutatta azt is, miben kell még fejlődnünk a jövőben.
 
Ha tűz van bennünk, nem tudunk rosszul játszani. Ha vannak is hibák, ki tudjuk javítani, viszont ezen a hatodik meccsen már látszott a fáradtság. Kevés időnk volt ahhoz a munkához, amit Kimmel végeztünk. De bárki bármit mond, mérkőzésről mérkőzésre jobban játszottunk. A románok elleni mérkőzés nekünk is fájt, csalódást jelentett. A csapat mindent megtett, nagyon akartunk, sajnos ennyi volt” – tette hozzá az NSO-nak Görbicz Anita, a válogatott csapatkapitánya.
 
Szintén az NSO-nak nyilatkozott az oroszok ellen a legjobb formáját mutató Klivinyi Kinga: „Egy pontot szereztünk, ennek örülhetünk, de jobb lett volna győzelemmel búcsúzni. Mindent kiadtunk magunkból, nagyon elfáradtunk a hatodik mérkőzésre. Nehezen tudtunk már odafigyelni a befejezésekre, pedig ilyen szoros állásnál egy kihagyott helyzetnek vagy kiállításnak is nagy jelentősége lehet.
 
A kép forrása: MKSZ, Facebook
 
A 12. női kézilabda Európa-bajnokságról készült összes eddigi írásunk ITT található.
 

Legfrissebb hírek