Pontszerzéssel búcsúzott a női kézilabda válogatott

2016. 12. 14. 18:18  |  KÉZILABDA

A második félidő közepére három gólos előnybe kerültek női kézis lányaink, ám döntetlen lett a vége az oroszok elleni Eb-búcsún.

 
Miután tegnap szűk egy gólos vereséget szenvedett a magyar női kézilabda válogatott Norvégiától, valamint Oroszország döntetlent játszott Dániával eldőlt, Kim Rasmussen csapata a 11-12. helyen zárja a 2016-os Európa-bajnokságot. Az utolsó, oroszok elleni mérkőzés tehát abszolút tét nélküli volt a mieink számára és sokáig ennek megfelelően felszabadult, szép játékot mutattak be a lányok.
 
A mérkőzés első szakaszában Kovács Anna és Bódi Bernadett góljaira csak Daria Dmitrieva tudott válaszolni, így negyed óra után 8-7-re a mieink vezettek. Ekkor Klivinyi Kinga is elkezdte a gólgyártást és a 23. percre először vezetett a magyar csapat három góllal, majd hiába egyenlített ki Jevgenyij Trefilov együttese, Klivinyié volt az utolsó szó az első félidőben (14-13).
 
A fordulás után is a magyar csapat akarata érvényesült, a sokat hibázó oroszok három gólos hátrányba kerültek, ám ekkor három és fél perc gólcsend után Dmitrieva tudott módosítani a 19-16-os álláson. Az oroszok a következő hat percben további hat gólt tudtak szerezni, így a 47. percben már ők vezettek kettővel (21-23). A magyar csapat ezután nem zuhant össze és Kisfaludy Anett góljának köszönhetően 24-24-ről kezdődhetett a végjáték.
 
A végjáték, mely Victoria Zhilinskayte piros lapot érő szabálytalanságával kezdődött – nem ő volt az első, akitől a mai meccsen eddigi legjobb Eb-teljesítményét nyújtó Klivinyi Kinga méretes pofont kapott ma -, és Hornyák Dóra góljával ért véget. A 26-26-tal véget érő mérkőzés hajrájában mindkét oldalon jól védett Kiss Éva, illetve Kira Trusova is, igazságos döntetlen született, mellyel a magar női kézilabda válogatott a 12. helyen zárta az Európa-bajnokságot.
 
A magyar-orosz mérkőzés élő, szöveges tudósítása a linkre kattintva olvasható.
 
12. női kézilabda Európa-bajnokság, Svédország
Középdöntő, II. csoport, 3. forduló
 
Magyarország-Oroszország 26-26 (14-13)
Helsingborg Arena, 732 néző
Vezette: Kurtagic, Wetterwik
Gólszerzők: Kovács 6, Klivinyi 5, Hornyák 4, Bódi, Görbicz, Kisfaludy, Lukács, Schatzl 2-2, Erdősi 1, ill. Dmitrieva 7, Postnova, Sen, Sudakova, Vyakhirjeva 3-3, Skorobogatchenko 2, Kozhokar, Samokhina, V. Zhilinskayte 1
 

Legfrissebb hírek