Női kézilabda: a csoportelsőség a tét a vb-bronzérmes ellen

2018. 03. 21. 11:51  |  KÉZILABDA

Vasárnap már meg is rendezik a visszavágót.

A megfiatalított női kézilabda-válogatott a vb-bornzérmes hollandokkal mérkőzik a soron következő két Eb-selejtezőn. Kim Rasmussen szövetségi kapitánynak sérülések miatt változtatnia kellett csapatán, amely így 19 játékossal vág neki a meccseknek.

 
„Nehézséget jelent pótolni a kiesőket, de ez egyben lehetőség is a többieknek a bizonyításra, valamint én is jobban felmérhetem, ki hol tart, valamint hol tartunk csapatszinten. Jónak tartom, hogy sok fiatal van közöttünk, mert ez jót tesz az erőnléti elemeknek, a harci szellemnek és a hozzáállásnak.”
 
A kontinenstornára már kijutott a válogatott, így beleférhet a kísérletezés. Az érdi beálló, Szabó laura például újonc a csapatban.
 
„Az első edzés után éreztem, hogy ez egy kicsit gyorsabb ritmus, de hozzá lehet szokni” – mondta a húszéves játékos.
 
Válogatottunk csütörtökön Győrben fogadja Hollandiát, majd vasárnap Eindhovenben csap össze a vb-bronzérmessel. A két veretlen együttes mérkőzésein a csoportelsőség a tét, a győri talákozót pedig az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.
 

Álhír jelent meg Ambros Martín Bukarestbe szerződéséről " KÉZILABDA › Európai kézilabda

A szakvezető a Prosport.ro portálnak kijelentette, álhír jelent meg kedden arról, hogy Bukarestbe szerződik. Hozzátette: nem is írt és nem is ír alá szerződést a bukaresti csapattal. „Jelenleg kizárólag a román-orosz Európa-bajnoki selejtezőkkel törődöm. Szeretném, hogy két jó mérkőzést játsszunk az oroszokkal, és szerezzük meg a várt eredményeket ebben a selejtezőcsoportban.

Legfrissebb hírek