Kiütötte a Ferencváros az MTK-t az Örökrangadón

2017. 01. 24. 20:40  |  KÉZILABDA

A másik keddi összecsapáson szintén hazai siker született: a Debrecen szoros mérkőzésen nyert a Dunaújváros ellen.

A Ferencváros beszámolóját változtatás nélkül közöljük.
 
Különös mérkőzést játszott az FTC-Rail Cargo Hungaria az MTK Budapest ellen – mert bár ezért a bajnokiért is kettő pontot osztottak, ez most inkább hasonlított egy baráti edzőmeccsre, mint vérre menő örökrangadóra. Persze, kár is volna ezért ördögöt kiáltani, rég tudvalevő, hogy jó kapcsolatot ápol egymással a két együttes, a válogatott időszakokban még együtt is edz legtöbbször, és az sem kérdés, hogy a papírforma szerint hatalmas a különbség a felek között.
 
Hogy mást ne mondjunk ezzel kapcsolatban, a Fradi kezdőjéből például csak Danick Snelder vett részt a már említett közös edzéseken, ő is csak akkor, amikor a holland válogatott nem tartott összetartást.
 
Ennek ellenére az első félidőben nem domborodott ki a valós különbség, a védekezés egyik oldalon sem volt épp acélos (és akkor még finoman fogalmaztunk…), a tizennyolcadik percben, 12-11-es vezetésünknél például az egyenlítésért támadott az MTK. Ahogy Elek Gábor azt az előző hétvégén már jelezte, együttesünk félig Metzben, a Bajnokok Ligája következő körében jár, és ennek megfelelően a kék-fehérek ellen is figyelt a megfelelő rotációra. A két-két szélsőnk és a két kapusunk egyaránt félidőzött, a belső posztokon pedig legfeljebb negyed óránként változtatott. A félidőre azért így is hat gólosra hízott az előny (21-15).
 
A fordulás után aztán állva hagytuk a vendégeket, negyed óra elteltével már tizenhat volt közte (34-18), szinte számolatlanul szerezte a gólokat Marija Jovanovic, Faluvégi Dorottya és Danick Snelder is, a legnagyobb tapsot azonban mégis az idényben először pályára lépő Szöllősi-Zácsik Szandra kapta. A legutóbb a 2016 szeptemberének elején megrendezett Elek Gyula – Rail Cargo Hungaria Nemzetközi Kézilabda Kupán pályára lépő, s azóta műtéten áteső átlövőnk a második félidő elején szállt be, előbb összeszedett egy kétperces kiállítást, majd a jelen lévők legnagyobb örömére a bal felsőbe bombázott. A második harminc perc már valóban edzőmérkőzéshez hasonlított, az MTK alig-alig ért helyzetbe, ha pedig legalább a kapunkat eltalálta, Bíró Blanka szinte mindannyiszor fogta a lövést.
 
Nem lett meg végül a negyven lőtt gól, de ez aligha bánja akárki is. A hétvégi, Metz elleni BL-meccsre viszont kiváló felkészülés volt.
 
 
Eredmények:
DVSC-TVP  - Dunaújvárosi Kohász KA 30-29 (13-14)
FTC-Rail Cargo Hungaria  - MTK Budapest 38-21 (21-15)
 

Legfrissebb hírek