Kézi vb: két klasszis is hiányozni fog a magyar csapatból

2017. 11. 29. 15:06  |  KÉZILABDA

A játékosok és a szövetségi kapitány is bizakodva várja a németországi tornát.

A sérült Tomori Zsuzsanna és Szucsánszki Zita nem tagja a magyar női kézilabda-válogatott szűkített keretének, amely a pénteken kezdődő németországi világbajnokságra utazik.

 
A magyar szövetség (MKSZ) szerdai sajtótájékoztatóján Kim Rasmussen szövetségi kapitány elmondta, hogy Tomori a térd-, Szucsánszki pedig a vállsérülése után még nincs tökéletes állapotban. Az átlövő és az irányító továbbra is a klubjában – a Győri Audi ETO-ban, illetve a Ferencvárosban – készül, de a magyar válogatott szakmai stábja folyamatos kapcsolatban áll majd velük, és ha szükség lesz rájuk, illetve az egészségi állapotuk is megengedi, a torna közben csatlakozhatnak a nemzeti együtteshez.
 
Rasmussen a sajtótájékoztatón sem hozta nyilvánosságra a 16 fős, szűkített keretet, mert azt a szövetség elnökségének el kell fogadnia. A testület ülése szerdán (ma) 16 órakor kezdődik.
 
A szakvezető elmondta, a jól sikerült felkészülési időszak után nagy örömmel várják a világbajnokság kezdetét. „A Möbelringen Kupa három mérkőzése megmutatta, hol az erőnk - például benne van a sebesség a lábakban -, hol a gyengeségünk, vagyis miben vagyunk jók és miben kell javulnunk” – nyilatkozta.
 
Hangsúlyozta, hosszú a torna, ezért mind a 16 játékosára egyformán számít. „Már rögtön az elején arra kell gondolnunk, mi lesz a negyedik és az ötödik meccsünkön, aztán ha elég jók vagyunk, akkor jöhet a rendkívül fontos hatodik és hetedik találkozó. Nem lesz könnyű dolgunk, de jó hangulatban készül a csapat” – fogalmazott.
 
Pálinger Katalin, a női válogatott szakág-felelőse, az MKSZ alelnöke kijelentette, a jövő évben várja a kiugró eredményt a válogatottól, de Rasmussen munkájának köszönhetően az együttes már az elmúlt évben is nagyon sokat fejlődött.
 
„A felkészülési tornán biztató jeleket láttam a csapat taktikáját illetően. Örülnénk, ha egy világverseny előtt teljes kerettel készülhetnénk, mindenki rendelkezésre állna, de ez most sem adatott meg” – mondta a korábbi kiváló kapus.
 
Felhívta a figyelmet, hogy a csapat szellemisége nagyon jó, a játékosok rendesen, keményen dolgoznak, és - bár még sok a hiba - ez megmutatkozott a mérkőzéseken is.
 
Görbicz Anita csapatkapitány kijelentette, szeretnének tiszta lelkiismerettel és jó eredménnyel hazatérni Németországból. „Nagyon fogunk küzdeni, minden mérkőzésre úgy készülünk, hogy nyerni akarunk. A Möbelringen Kupán voltak hibáink, lesznek is, de megpróbáljuk kiküszöbölni őket és minél kevesebb hibával játszani” – szögezte le.
 
A kapus Bíró Blanka reményét fejezte ki, hogy a lengyelek és a csehek elleni nagyon fontos csoportmérkőzésekre összeáll a magyar csapat védekezése.
 
A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az MKSZ három évre szóló együttműködési és támogatási megállapodást köt az Aegon cégcsoporttal, ennek köszönhetően megoldott lesz a felnőtt és az utánpótlás-válogatottak játékosainak biztosítása.
 
A magyarok a norvégiai Möbelringen Kupa felkészülési tornán a házigazdák világ- és Európa-bajnok csapatától, valamint az olimpiai bajnok Oroszországtól kikaptak, a Koreai Köztársaság együttesét legyőzték.
 
A pénteken kezdődő németországi világbajnokságon a magyar csapat Norvégiával, Svédországgal, Csehországgal, Argentínával és Lengyelországgal szerepel azonos csoportban, a csoportokból az első négy jut tovább. A csoportmérkőzéseket Bietigheim-Bissingenben, a nyolcad- és negyeddöntőt Lipcsében rendezik. A torna folyamán van lehetőség játékosok cseréjére, de akik csatlakoznak, azok csak a 28 fős bő keret tagjai közül kerülhetnek ki.

Kézilabda: újabb világsztárt igazolt a Veszprém " KÉZILABDA › Férfi NB I

A magyar bajnok vezetői ismét remek igazolást ütöttek nyélbe.

Legfrissebb hírek