Hamarosan döntenek arról, lehet-e nálunk kézi-vb

2017. 01. 17. 12:30  |  KÉZILABDA

Jövő vasárnap Párizsban kiderül, hogy Magyarország rendezheti-e a 2021-es vagy a 2023-as női kézilabda-világbajnokságot.

 

 
 
A helyszínkijelölés az egyik napirendi pontja a nemzetközi szövetség (IHF) tanácsülésének. A magyar pályázat bemutatására jövő pénteken kerül sor az IHF vezetői előtt, ugyancsak a francia fővárosban.
 
A magyar szövetségnek (MKSZ) az IHF tavaly ősszel jelezte a jelentkezési lehetőséget, miután Magyarország a 2021-es és a 2023-as férfi világbajnokság rendezési jogát nem kapta meg.
 
A magyar pályázatban Győr, Veszprém, Budapest, Tatabánya, Szeged és Debrecen szerepel lehetséges helyszínként. A 2021-es tornáért az egyetlen ellenfél Spanyolország - amely még soha nem rendezett női világ- vagy Európa-bajnokságot -, a 2023-as vb-ért pedig Oroszország, valamint a közös norvég-dán-svéd pályázat.
 
Horváth Gabriella, az MKSZ nemzetközi igazgatója kedden az MTI-nek elmondta, az IHF képviselői decemberben tartottak helyszíni szemlét Magyarországon, és „rendkívül elégedettek voltak a látottakkal, annak ellenére, hogy csak néhány csarnokot és szállást tudtunk nekik megmutatni, ugyanakkor ígéretesnek tartották, hogy mindenhol tapasztalt szervezőkkel találkoztak".
 
Magyarország 1982-ben és 1995-ben rendezett női világbajnokságot (utóbbit Ausztriával közösen), 2004-ben és 2014-ben pedig Európa-bajnokságot (utóbbit Horvátországgal együtt).
 

Legfrissebb hírek