Bámulatos szavak a junior világbajnok magyar kézistől

2018. 07. 18. 16:17  |  KÉZILABDA

A fogát adta a győzelemért!

 

Vérét adta a világbajnoki címért a magyar junior női válogatott csapatkapitánya, Lakatos Rita. Elmondása szerint ezt abszolút nem bánja, hiszen „világbajnok vagyok, ezt nem veheti el tőlem senki".

A dunaszerdahelyi születésű irányító a norvégok elleni döntő második félidejének derekán fejelt össze olyan szerencsétlenül ellenfelével, hogy egyik foga azonnal kitörött. A fiatal kézis az ujszo.com-nak adott interjújában elárulta, nem jellemző rá, hogy lent marad ütközések után, sokszor már rászólnak, hogy menjen le a pályáról, de ebben az esetben ő is érezte, egyik fogát elveszítette.

„Mentővel bevittek a kórházba, és ott egy kis tévén láttam, hogy nyertünk. Elkezdtem sírni, a barátom, aki jött velem, meg is ijedt… De megnyugtattam, hogy az örömkönny volt! Azóta sajnos volt már könnyem a fájdalom miatt is, egy fogam ugyanis kiesett, kettő pedig letört."

 

Miután kiengedték a kórházból visszament a szállásra, de az ünneplésből így is kimaradt és a buliban sem csatlakozott a lányokhoz fájdalmai miatt. Ő azonban nem bánkódik, sőt úgy véli, mindenki jobban sajnálj őt, mint ő magát.

„Ezek a lányok hihetetlenek! Én ez alatt a pár hét alatt tanultam meg, hogy mi az, amikor a pályán a csapattársaid figyelnek rád, és ezért neked nem szabad sohasem összeomlani. A lányok azt mondták, értem küzdöttek, és mindannyian sajnáltak. Tényleg nem emelhettem magasba a kupát, de attól még világbajnokok lettünk! És attól még átéltem azt, milyen csodálatos érzés, amikor könnybe lábad a szemem a Himnusz alatt, amikor libabőrös leszek egy gólunk után… Számomra a lehető legszebben végződött az egész. Világbajnok vagyok, ezt nem veheti el tőlem senki – fogat meg bármelyik fogorvosnál lehet kapni!"

Legfrissebb hírek