Kézilabda: újabb világklasszis érkezhet Győrbe

2017. 11. 14. 11:36  |  KÉZILABDA

Régi közönségkedvenc neve merült fel a zöld-fehér klubnál.

A Sport Televízió honlapunkhoz eljutatott közleményét változtatás nélkül közöljük.
 
A Győri Audi ETO KC beállója, Anja Althaus belső-oldalszalag- szakadást szenvedett a dán Midtjylland otthonában, operálni kell, legkorábban február végén térhet vissza. A klub elnöke, Bartha Csaba a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában elmondta, igazolnak új beállót, és felvetődött az ETO korábbi klasszisának, Heidi Lökének a neve is. Tomori Zsuzsa pedig szinte biztosan kihagyja a decemberi vb-t sérülése miatt.
 
„Hétfő estig dől el, pontosan mikor és hol lesz a műtét, ami egy rutin műtét, de utána a teljes rehabilitáció legalább 3 hónapot vesz igénybe. Jelen pillanatban úgy számolunk, hogy február vége az az időpont, amikor vissza tud állni. Van, aki úgy áll vissza a rehabilitáció után, hogy mehet, van, akinek viszont fel kell vennie a ritmust. Beállni és játszani egy BL-meccset teljesen más, mint beállni egy bajnoki mérkőzésen esetleg egy gyengébb csapat ellen” – nyilatkozta Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke Anja Althaus állapotáról és felépüléséről.
 
Biztosan kell egy beállóst hoznia a Győrnek, vélekedik Borsos Attila, a Sport TV szakértője, mert komoly terhelés vár még a csapatra. Ő Heidi Lökét javasolta megoldásként, aki idén még nem játszott BL-mérkőzést.
 
„Nem árulok el titkot, hogy a sérülés után egész vasárnap és hétfőn is azon dolgoztunk Ambrossal, hogy elővettük főleg az ő tudását, hogy kik azok a játékosok, akik szóba jöhetnek. Én pedig az internetes oldalakat böngésztem, hogy kit kell kihúzni, ki játszik még EHF kupában, illetve ki nem jut be a csoportkörbe. Többször szóba került Heidi, és nem csak ma itt, hanem kaptam különböző közösségi oldalakon üzeneteket, hogy miért nem ő. Vele nagyon-nagyon jó kapcsolatban váltunk el, annak ellenére, hogy ő a szezon közben november másodikán bejelentette a klubnak, hogy várandós, én akkor is elmondtam itt a Harmadik Félidőben, hogy annál szebb dolog nincsen, mikor valaki gyermeket vállal. Viszont egy kézilabdacsapatot ez merőben érint a BL harmadik köre után, és elnökként más gondolatok is eszébe jutnak az embernek, főleg az, hogy egy Heidi Lökét pótolni gyakorlatilag lehetetlen. Akkor azt mondtam, ha akarjuk pótolni, egy fiút kell igazolni, mert gyakorlatilag ő azon a szinten van” – reagált a felvetésre a klubvezető a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában. Arra a kérdésre is válaszolt, hogy akkor most itt az alkalom, segíthet a klasszis beállós. 
 
„Igen, pont az jutott eszembe a sérülés után, hogy itt az alkalom, hogy lehet segíteni a Győrnek. Nyilván nehéz dolog ez, mert élő szerződése van a Storhamarral, a klubnak van egy célkitűzése, mint minden csapatnak, nem áll olyan rosszul a bajnokságban. Nem árulok el vele titkot, és nem is akarok titkolózni, az egyik jelölt ő” – válaszolta, és elárulta, felvették már vele a kapcsolatot, mert muszáj gyors megoldást találni, rengeteg meccs van még a szezonban. Hozzátette négy-öt alternatívájuk van, de nem szeretne más nevet mondani. Viszont optimista, szerinte a világbajnokság előtt eldől, ki lesz a megoldás, és amikor megvan a megegyezés, be fog róla számolni a klub.
 
A további sérültekről is nyilatkozott: „Nycke Groot játszhatott volna a Midtjylland ellen, de nem akartunk kockáztatni. A héten már teljes edzésmunkát végez, szerdán szerintem már játszani fog a Kisvárda ellen. A többiek, Tomori Zsuzsa, Jana Knedlikova és Anne Mette Hansen még nem. Sajnálom, hogy ezt kell mondjam a magyar válogatott szempontjából, de nem látok rá reális esélyt, hogy Tomori Zsuzsa tud menni a világbajnokságra, hiszen egyáltalán nem végez még kézilabdaedzést, a rehabilitációnak azon szakaszában jár, amikor labda nélkül a futás is nagyon kis intenzitással megy. Tehát ők hárman január elején térhetnek vissza, ez a reális.”

Dráma: népszerű francia sportolót gyászol a világ " EGYÉB SPORTOK › Friss hírek

Edzés közben bukott, és belehalt sérüléseibe David Poisson, a franciák világbajnoki bronzérmes alpesi sízője. A Francia Síszövetség közleménye szerint a 35 éves versenyző a kanadai Nakiska síterepen szenvedett balesetet. Poisson 2013-ban lesiklásban lett vb-bronzérmes. A beruházás egy éven belül készülhet el.

Legfrissebb hírek