Kézilabda: felejthetetlen meccset hozott a kupadöntő

2017. 04. 02. 17:32  |  KÉZILABDA

Büntetők után dőlt el a trófea sorsa.

Győr-FTC 32-34 - büntetők után
 
Álomdöntőt rendeztek a női kézilabda Magyar Kupában, a trónkövetelő Ferencváros a címvédő Győrrel csapott össze. A fővárosiak kezdték jobban a meccset, Szucsánszki góljával az ötödik percben 4-2-re vezettek. A Rába-partiak ettől nem zavarodtak meg, hiszen Amorim révén pillanatok alatt egalizáltak (4-4).

 
 
A kisalföldiek először a 11. percben kerültek előnybe (7-6). A Fradi kapujában Bíró Blanka nagyszerű védésekkel vétette észre magát. Ezzel szemben Ambros Martín nem volt megelégedve Grimbsövel, a norvég hálóőrt Kiss Éva váltotta. A Fradi többször került háromgólos fórba az első játékrészben, ám a szünetre egyre zárkózott fel az ETO (15-16).

Hihetetlen kézilabdás öngól Németországból - videó " KÉZILABDA › Európai kézilabda

A Bundesligában a Wetzlar a Minden együttesét győzte le 26-22-re. A PPD Zagreb nem volt ellenfele a magyar bajnoknak. A Wetzlar sikeret annak ellenére nem forgott veszélyben, hogy a gárda egyik játékosa saját kapujába dobta a labdát. Kézilabdában ritka az öngól, ezért is érdemes megtekinteni a videót.

 
 
A második játékrész Amorim találatával indult. Elek Gábor együttese emberhátrányban sem lazsált, Schatzl járt túl a győri portás eszén (19-22). Görbiczék nem adták fel a harcot, a 49. percben újra döntetlen állt az eredményjelzőn (23-23).Kovacsics pillanatai következtek, az FTC kézise két hetest is magabiztosan értékesített (23-25). 
 
 
 
Nagyon izgalmasan alakult a végjáték, amely során a győrieknek kellett az ellenfelük után loholniuk. Az 58. percben újra kettővel ment a budapesti együttes (26-28), jött is Martín időkérése. Kovacsics lövése után nagyon közel került az FTC a kupagyőzelemhez (27-29). Amorim az utolsó pillanatokban egalizált, büntetők következtek (29-29).
Az orosz rulettet Kovacsics góllal indította, Mörk és Szucsánszki sem hibázott. Először Amorim hibázott, a brazil próbálkozását Szikora hárította. Végül Pena döntötte el az aranyérem sorsát, a Fradi 34-32-re nyert.

 
 
 
A bronzérmet a Debrecen szerezte meg, a hajdúságiak a Dunaújvárost múlták felül 30-24-re.

Legfrissebb hírek