Elmondta az Audi ETO kiválósága, mikor térhet vissza

2018. 03. 13. 13:40  |  KÉZILABDA

A Győri Audi ETO KC kiválósága, Eduarda Amorim kézközépcsontja januárban tört el.

Épp hétfőn kezdte meg újra a labdás edzéseket, és bízik benn, hogy két hét múlva már újra játszhat, így pályára léphet a Buducsnoszt Podgorica elleni BL-negyeddöntő mindkét mérkőzésén. Többek között erről is beszélt a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában.  

 
„Nagyon remélem (, hogy ott leszek Podgoricában). Természetes attól függ Balogh doktor mit mond erre, de eddig minden jól megy. Ma (hétfőn) már elkezdtem a labdás edzéseket, ezért különösen jó kedvem van, különösen vigyorgok, mert már nagyon hiányzott. Azt gondolom, két hét múlva már játszani fogok” – nyilatkozta Eduarda Amorim a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában a sérülésével kapcsolatban. A Buducsnoszt elleni első, idegenbeli mérkőzést az április 7-8-i hétvégén rendezik.
Beszélt arról is, hogy a csapat rutinos világsztárjainak milyen érzés látni, amikor pályára lépnek a fiatalok, és jól teljesítenek. „Mi különösképp örülünk nekik, főleg, amikor gólt lőnek, mert látjuk az örömüket, hogy ’Úristen, bejöttem, egy ilyen csapatban pályára léptem, és gólt lőhettem’. Jó látni, ahogy megmutatkozik a tehetségük.”
 
Majd arról beszélt, hogy a világ legjobb védelmének tagjai tudják-e tanítani a fiatalokat a jó védekezésre: „Én azt gondolom, hogy az első dolog az akarás. Persze kell mindenképp a tehetség, de kell hozzá akarat is. Ha belerakod a mentalitást, hogy meg kell csinálni, az kiváló példa a fiataloknak. Lehet látni, hogy tudnak védekezni, aki akar annak megy is.”
 
„Nekem még mindig hideg” – nyilatkozta mosolyogva magyarul a brazil átlövő arról, hogy már hosszú ideje van Magyarországon, meg tudta-e szokni a telet és a havat. Majd arra is felelt magyarul, hogyhogy nem magyarul nyilatkozik, ha ilyen jól megy neki a nyelv: „Mert egy picit nehéz, ezért választom az angolt, de tudok egy picit.
 
„Még egy évem van a szerződésemből, utána Tokióig mindenképpen szeretnék játszani, ami még egy szezon. Azután természetesen megtiszteltetés lenne, ha a karrieremet az ETO-ban fejezhetném be” – felelte arra kérdésre, hogy meddig tervez Győrben játszani.  Majd beszélt a vezetőedzőről, Ambros Martínról is, aki a szezon végén elköszön a csapattól: „Semmi nem fog változni, mindenki profi ebben a csapatban, mi a szezont a lehető legjobb játékkal akarjuk befejezni. Nem tudtuk a szezon elején, hogy ez lesz az utolsó szezonja, de bejelentette, el kell fogadnunk, és az eredményért játszunk ugyanúgy, én is és az egész csapat is szépen szeretné elbúcsúztatni Ambros Martínt.”
 
    
 
  
 
 

Legfrissebb hírek