Ezt várják Görbiczék az új idénytől - őket igazolták

2017. 08. 09. 13:39  |  KÉZILABDA

Szeptember 2-án, a DVSC ellen hazai pályán játssza első bajnoki mérkőzését a győri Audi ETO KC kézilabdacsapata - mondta Ambros Martín vezetőedző a klub szezonnyitó sajtótájékoztatóján, Győrben.

 A többi csapathoz képest egy héttel korábbi kezdés okaként a Bajnokok Ligája sűrű programját jelölte meg: a dán FC Midtjylland elleni BL-találkozó miatt kellett áttenni korábbra a mérkőzést.

 
Beszélt arról is, hogy a másfél hete kezdődött felkészülésen elsősorban a fizikai alapozáson van a hangsúly, a csapat lépésről lépésre halad. Öt felkészülési mérkőzésük közül egyet, a Silkeborg-VOEL elleni barátságos mérkőzést már lejátszották és 35-31-re meg is nyerték.
 
A spanyol szakember hangsúlyozta: nehéz lesz a magyar bajnokság, de még nehezebb a Bajnokok Ligája.
 
Görbicz Anita csapatkapitány elmondta, hogy "még nincsenek csúcsformában", de rengeteget dolgoznak és javulnak.
 
A húszfős keretbe négy játékost igazoltak: a német Anja Althaust, a dán Anne Mette Hansent, a norvég Stine Bredal Oftedalt és Fodor Csengét. Az utánpótláscsapatból öt játékos került a felnőtt keretbe: Szilovics Fanni, Bino Boglárka, Pál Tamara, Varga Emőke és Afentáler Sára.
Bartha Csaba klubelnök a sajtótájékoztatót követően elmondta, a szezonban a csapat célja a magyar bajnoki cím és a Magyar Kupa megszerzése, valamint a bejutás a BL  négyes döntőjébe.
 
Az utánpótláscsapatoknál megjegyezte: a cél, hogy a fiatalok később eredményesen játsszanak a felnőttek között.
 

Legfrissebb hírek