Nem vagyok hülye - állítja a kapitány, aki a Veszprém edzője is

2017. 03. 22. 17:13  |  KÉZILABDA

Sok változást ígér a játékban Ljubomir Vranjes, aki a következő szezontól a Telekom Veszprémet és a magyar férfi kézilabda-válogatottat is irányítani fogja.

"Másképpen gondolkozok a kézilabdáról. De nem vagyok hülye, megtartom azokat a dolgokat, amelyek jól működnek. Vannak elképzeléseim, hogy min szeretnék változtatni a csapatnál és a klubnál is" - mondta a svéd tréner a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában azzal kapcsolatban, hogy Carlos Ortega és a jelenlegi szakember, Javier Sabaté által a Veszprém a spanyol vonalat képviselte.
 
Önmagát úgy jellemezte, hogy alaposan feltérképezi az aktuális riválist, amelynek játékához igazítja a taktikát. Ez szerinte borzasztó nehéz a játékosoknak. Úgy vélte, hogy könnyebb legyen a dolguk, először rengeteget kell futniuk, kell egy erős védelem, egy jó kapusteljesítmény, aztán a gyors visszarendeződést említette és saját fontossági sorrendjében csak ötödik helyen szerepelt a támadó játékot.
 

Kézilabda: visszavonul két francia világsztár " KÉZILABDA › Európai kézilabda

A France 2 információi szerint a francia férfi kézilabda-válogatott két ékköve, Thierry Omeyer és Daniel Narcisse a világbajnokság után eldöntötte, hogy befejezi a nemzeti csapatban - jelentette az nso.hu. Bresztben lesz a SEHA Liga négyes döntője. Omeyer 1999-ben védte először a felnőtt válogatott kapuját, pályafutása alatt 356-szor lépett pályára a nemzeti csapatban.

"Olyan fickó vagyok, aki mindig fejlődni akar, sosem toporgok egy helyben, ugyanezt várom el a játékosaimtól" - mondta a jelenleg a német Flensburg-Handewitt csapatát irányító tréner, aki saját bevallása szerint napi 18 órát dolgozik.
 
Vranjes azzal indokolta magyarországi szerepvállalását, hogy fontos volt számára, hogy közel legyen a Szerbiában élő szüleihez, ezért nagyon megörült a Veszprém érdeklődésének. Másrészt fantasztikusnak nevezte, hogy a legjobbakkal dolgozhat együtt, ugyanis szerinte Európában nem sok klub mondhatja el magáról, hogy jobb a Veszprémnél.
 
"Hatalmas a nyomás az edzőn és játékosokon, ezt nem lehet elviselni, ha nem érezzük jól magunkat közben. A csapaton belüli oldott hangulatnak óriási jelentősége van. A játékosok tiszteljék egymást, ugyanakkor nyíltan beszéljenek egymással" - fogalmazta meg filozófiáját Vranjes, aki hozzátette, ha észrevesz valamit, nem leordítja a játékos fejét, hanem változtat és gyorsan tud változtatni.
 
A kettős szerepvállalásról úgy vélekedett, ha nem hinne benne, hogy sikeresek lesznek, akkor nem mond igent a felkérésre.
 
"Imádom a kézilabdát és imádok nyerni" - jelentette ki Vranjes.
 
Nyárig Javier Sabaté irányítja a Veszprémet és a magyar válogatottat is.

Legfrissebb hírek