Nem lesz többé válogatott a kézilabdacsapat vezére

2017. 10. 09. 10:50  |  KÉZILABDA

Magyarország – Nagy László 199 alkalommal viselte a címeres mezt.

Nagy László visszavonul a válogatottságtól - döntését a csapatkapitány a Magyar Kézilabda Szövetség hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be.

 

A 36 éves jobbátlövő elmondta, nem hivatkozik sérülésekre vagy családi elfoglaltságra, egyszerűen azért döntött így, mert a posztján a szegedi Balogh Zsolt és a veszprémi Ancsin Gábor "továbbviheti a stafétabotot".

 

Kocsis Máté, az MKSZ elnöke azt mondta, elfogadják a Telekom Veszprém játékosának döntését, és biztosította róla, hogy a közeljövőben bekapcsolódhat a sportág irányításba.

 

A jobbátlövő 1999-ben a Pick Szeged játékosaként mutatkozott be a felnőtt válogatottban, majd Barcelonába igazolt, amellyel kétszer Bajnokok Ligáját nyert. Három évig (2009 és 2012 között) nem lépett pályára nemzeti színekben, de 2012-ben Veszprémbe szerződött, és a londoni olimpia óta ismét ő volt a csapatkapitány. Pályafutása során 199 válogatott mérkőzésen 728 gólt szerzett. Az athéni (2004) és a londoni (2012) olimpián negyedik helyezett csapatnak is kulcsembere volt.

 

Beteljesülhet Izland álma: íme, a vb-selejtezők hétfői programja " NEMZETKÖZI FOCI › Nemzeti válogatottak

Hétfőn három selejtezőcsoportban kilenc mérkőzéssel folytatódnak a jövő évi labdarúgó-világbajnokság selejtezői, ahova jelen állás szerint ismét kvalifikálná magát Szerbia, Izland pedig először juthat ki. Fontos pozícióért rendeznek rangadót a D és az I jelű csoportban is.

Legfrissebb hírek