Megvan a magyar válogatott bő kerete a férfi kézi Eb-re

2017. 12. 06. 10:02  |  KÉZILABDA

Ljubomir Vranjes mester kijelölte a 28 fős listát.

 

Ljubomir Vranjes kijelölte a magyar férfi kézilabda-válogatott bő keretét a 2018-as horvátországi Európa-bajnokságra. A szövetségi kapitány ebből a 28-as keretből választja majd ki a tornára utazó 16 játékost - jelezte az NSO. 

A szűkített kereteket az első technikai találkozón, egy nappal az első mérkőzésünk előtt, azaz január 12-én kell megneveznie a szövetségi kapitánynak. Cserélni ebből a 28-as keretből lehet majd, kétszer a csoportkörben, kétszer a középdöntőben és kétszer az elődöntők és helyosztók alatt.
 
Az Európa-bajnokságot 2018. január 12. és 28. között rendezik meg Horvátországban. A magyar válogatott a varasdi D-csoportban (ebben a sorrendben) Dániával, Spanyolországgal és Csehországgal találkozik
majd. A kvartettből az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe.
 
 
A MAGYAR VÁLOGATOTT 28 FŐS BŐ KERETE A 2018-AS EB-RE:
 
KAPUSOK: Mikler Roland (Telekom Veszprém), Borbély Ádám (Wisla Plock – Lengyelország), Székely Márton (Grundfos Tatabánya), Bartucz László (Csurgó)
JOBBSZÉLSŐK: Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Országh Ádám (Dabas), Fekete Bálint (Mol-Pick Szeged), Hornyák Péter (Balatonfüred), Pásztor Ákos (Grundfos Tatabánya)
JOBBÁTLÖVŐK: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (Mol-Pick Szeged), Bartók Donát (Lemgo – Németország)
IRÁNYÍTÓK: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen – Svájc), Lékai Máté (Telekom Veszprém), Győri Mátyás (Telekom Veszprém), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya)
BEÁLLÓK: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Grundfos Tatabánya), Vilovszki Uros (Székelyudvarhelyi KC – Románia)
BALÁTLÖVŐK: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Dzsamali Iman (Telekom Veszprém), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Nagy Kornél (Dunkerque – Franciaország), Faluvégi Rudolf (Nantes – Franciaország)
BALSZÉLSŐK: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Fekete Dávid (Budakalász), Gazdag Tibor (Csurgó)
Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes

Végre! Parádézott a magyar női kéziválogatott a vb-n! " KÉZILABDA › Női válogatott

Azok után, hogy az első két fordulóban előbb a norvégoktól, majd a svédektől kapott ki a magyar női kézilabda-válogatott, kedden Argentína várt a lányokra. Kim Rasmussen együttese annak szellemében lépett pályára, hogy egy esetleges sikerrel helyreállítja saját renoméját, mindemellett lépést tesz a továbbjutás felé. A célkitűzéseket tökéletesen sikerült végrehajtani: fölényes sikert arattak a mieink.

Legfrissebb hírek