Kézilabda: komoly csapás érte a magyar válogatottat

2017. 05. 06. 15:51  |  KÉZILABDA

Két kulcsemberre sem számíthat a kapitány.

Császár Gábor és Jamali Iman kikerült a vasárnap Dániában sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretéből.

 
A magyar szövetség honlapjának pénteki beszámolója szerint Jamali térdproblémái, Császár pedig családi okok miatt nem tarthat a csapattal Aarhusba.
 

Mikler Roland: Amit a dánok ellen mutattunk, az szenzáció " KÉZILABDA › Férfi válogatott

"Nagyon örülök a teljesítménynek, büszke vagyok a csapatra. Amit ma a pályán mutattunk a dánok ellen - idén már harmadszor -, az szerintem szenzáció. A keret cserélődik, fiatalodik, ennek ellenére nem lehet nagy visszaesést vagy formahanyatlást érzékelni, ez nagyon pozitív" - nyilatkozott az MTI-nek a kapus, aki emlékezetes teljesítménnyel járult hozzá a pontszerzéshez.

Javier Sabaté szövetségi kapitány együttese csütörtök este 25-25-ös döntetlent játszott az olimpiai bajnok dánokkal. A mezőny egyik legjobb és legeredményesebb játékosa éppen az iráni születésű balátlövő, Jamali volt hét góllal, Császár pedig ötször volt eredményes.
 
Helyettük Borbély Ádám és Szepesi István került az utazók közé. Korábban többek között Ancsin Gábor és Nagy Kornél is sérülés miatt került ki a keretből.
 
A csoport állása: 1. Dánia 5 pont (90-68), 2. Magyarország 5 (77-68), 3. Hollandia 2, 4. Lettország 0
 
A csoport első két helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja vehet részt a 2018 januárjában Horvátországban sorra kerülő kontinensviadalon.

Férfi kézilabda Eb-selejtező: dráma az olimpiai bajnok ellen! " KÉZILABDA › Férfi válogatott

A két együttes 36. alkalommal találkozott, 19 magyar és 14 dán siker mellett ez volt a harmadik döntetlen. férfi Eb-selejtező, 3. forduló, 1. csoport: Magyarország-Dánia 25-25 (14-11) a magyar gólszerzők: Jamali, Lékai 7-7, Császár 5, Balogh Zs. 3, Nagy L., Juhász, Bodó 1-1 A meccs kezdődobását a 88 éves id.

Legfrissebb hírek