Kézilabda: klasszisok maradnak le a magyar válogatott meccséről

2017. 05. 07. 03:45  |  KÉZILABDA

Nehéz helyzetbe került Xavi Sabaté szövetségi kapitány.

Jamali Iman és Császár Gábor után Nagy László és Mikler Roland is kikerült a vasárnapi dániai Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretéből.

 
A magyar szövetség honlapjának szombati beszámolója szerint a kapus Mikler porckorongsérve magyarországi kezelést igényel, míg a csapatkapitány Nagy játékára derékbántalmai miatt nem számíthat Javier Sabaté szövetségi kapitány.
   

Kézi BL: varázslatos ETO, Görbiczék gáláztak az elődöntőben " KÉZILABDA › Európai kézilabda

Remekül kezdte az elődöntőt a győri alakulat, Tomori góljával a nyolcadik percben 4-1-re vezetett az ETO. A magyar csapat védekezése fantasztikus volt a meccs elején,a montenegróiak alig találták a réseket a falon. Grimbsö egy védést követően a lábát fájlalta, szerencsére a norvég kapus sérülése nem bizonyult komolynak, így folytathatta a meccset.

Az pénteken derült ki, hogy Jamali térdproblémái, Császár pedig családi okok miatt nem tarthat a csapattal Aarhusba, korábban pedig Ancsin Gábor és Nagy Kornél is kidőlt sérülés miatt.
   
A magyar együttes csütörtök este idehaza 25-25-ös döntetlent játszott az olimpiai bajnok dánokkal.
   
A selejtezőcsoport állása: 1. Dánia 5 pont (90-68), 2. Magyarország 5 (77-68), 3. Hollandia 2, 4. Lettország 0
   
A csoportok első két helyezettjei, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja vehet részt a 2018 januárjában Horvátországban sorra kerülő kontinensviadalon.

Legfrissebb hírek