Hiányérzettel vonul vissza Nagy László, de nem bánja döntését

2017. 10. 10. 11:42  |  KÉZILABDA

A köztévének hosszú távú terveiről is beszélt.

 Hivatalosan is pontot tett magyar válogatottbeli szereplésére Nagy László. A 36 éves világklasszis hétfői bejelentését követően az M4 Sport kézilabda magazinjában adott exkluzív interjút, beszélt döntése hátteréről, visszapillantott a nemzeti csapatban eltöltött 18 évének meghatározó momentumaira, mérkőzéseire, de a jövő lehetőségeiről és egy végső búcsúmérkőzés esélyeiről is szót ejtett. 

A beszélgetés elején döntéséről azt mondta, „nem az egyik napról a másikra született meg, a sajtótájékoztató pedig nehezebb volt, mint vasárnapi, a Kiel elleni BL-mérkőzés.”
 
„Szép volt, jó volt, pontot tettem egy tartalmas válogatottbeli szereplés végére, a szövetség vezetői, köztük Ljubomir Vranjes is megértette a döntésemet” – mondta az M4 Sport stúdiójában Nagy, aki azt is elárulta, hogy már a januári világbajnokság előtt gondolkodott azon, hogy az lesz az utolsó világverseny, amelyen pályára lép.
 
A férfi kézisek szövetségi kapitánya a hétfő délelőtti sajtótájékoztatón megjegyezte, „akkor Nagy László nélkül kell megnyernünk az Eb-t.” Erre a stúdióban reflektált a 36 éves klasszis: „Én leszek a világ legboldogabb embere” – mondta.
 
A beszélgetés során pályafutása azon szakasza is szóba került, amikor lemondta a válogatottságot, 2009 és 2012 között nem szerepelt a nemzeti csapatban.
 
„Felmerült a spanyol válogatottban való szereplés, amit a spanyol szövetség kezdeményezett annak hatására, hogy lemondtam a szereplést a magyar nemzeti csapatban, ők indították el a spanyol útlevelem procedúráját. „Spanyol útlevelem nem volt és nem is lesz. Ezt követően vált aktuálissá a Veszprémhez igazolásom, illetve a magyar szövetségben is rendeződtek a viszonyok, így visszatérhettem a magyar válogatotthoz.”
 
„A sztori részemről így kerek, elnézést kérek, ha valakinek csalódást okoztam, vagy megbocsájt vagy nem, a lelkiismeretére van bízva. Ez az én életem, nekem kellett döntéseket hoznom” – tette hozzá.
 
Mikor voltál a legközelebb a spanyol válogatotthoz? – kapta a kérdést Nagy László.
 
„Soha nem voltunk annyira közel, hogy döntést kellett volna hoznom, csak a papírmunkák kezdődtek meg. Az én részemről jól alakult a történet, büszke vagyok rá, hogy visszatérhettem a magyar válogatottba és arra is, hogy Veszprémbe igazoltam, a hiányzó BL-trófea ellenére sikeres éveket tudhatunk magunk mögött.”
 
Nagy László a Barcelonával kétszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját, de a magyar válogatottban nem jött össze a nagy siker, azaz a dobogó egy világversenyen, két olimpiai negyedik helyezés a legjobb eredménye címeres mezben.
 
„18 év válogatottság alatt mindig ott motoszkált a fejemben, hogy a mi generációnk, amely korosztályos szinten, nemzetközi tornánkon érmeket szerzett, miért rekedt meg felnőtt szinten. Hiányérzet van bennem, jó lett volna egy bronzérmet a nyakamba venni egy világversenyen.”
 
A folytatásban kiemelte, csak játékosként fejezte be szereplését a válogatottban, így nyitva hagyta a lehetőséget, hogy a jövőben szövetség szakmai stábjában dolgozzon.
 
„Egyelőre csak körvonalazódik a dolog. El fogom végezni az edzői tanfolyamot, de elsősorban nem edzőként képzelem el a jövőmet. Közös a célunk a szövetséggel, segíteni akarunk a magyar férfi kézilabdának. Az utánpótlás felé szívesen elmennék, de a sportdiplomata pályát sem zárom ki” – tette hozzá.
 
A 200. válogatott meccs esélyéről azt mondta, szimpatikus neki a 199-es szám, de azért tervben van egy jubileumi búcsúmérkőzés a nemzeti együttesben – így egy utolsó utáni mérkőzésen talán még mindannyian láthatjuk Nagy Lászlót a magyar válogatottban.
 
A teljes interjú ide kattintva nézhető meg.

Legfrissebb hírek