Férfi kézilabda-vb: Nagy László levonta a tanulságokat

2017. 01. 30. 20:08  |  KÉZILABDA

Nagy László egy kicsit csalódott a férfi kézilabda-válogatott világbajnoki szereplése miatt, de szerinte jelenleg ez a realitás.

A nemzeti együttes csapatkapitánya az M4 Sport kézilabda-magazinjában elmondta, a németek elleni meccsen elszenvedett sérülése súlyosabb volt, mint azt elsőre gondolták, még mindig vannak fájdalmai. "Amit nem szerettünk volna felfedni, és a horvát mérkőzés könyékén takargattunk, egy részleges bokaszalagszakadást nyeltem be, úgyhogy kicsit komolyabb, mint amire gondoltuk."
A Telekon Veszprém jobbátlövőjének van hiányérzete a vb-szerepléssel kapcsolatban. "Voltak kevésbé jó illetve nagyon jó mérkőzések. A németek és a horvátok ellen is két-három gólos vereséget szenvedtünk, tehát ha azt nézzük, félidőnként másfél gólt lehetett volna hozni, az nem sok, viszont ahhoz rengeteg, hogy nem győzelemmel, hanem vereséggel zárod a meccset. Szerettem volna egy kicsit többet kihozni magunkból, nem sikerült, de hozzáteszem, hogy ez a realitás. Igyekeztünk a legjobb kézilabdát nyújtani, ami a dán mérkőzésen sikerült. Az igazi jó csapatok nagyon kiegyensúlyozott, nagyon magabiztos, nagyon jó teljesítményt tudtak nyújtani, ami nekünk a dán meccsen sikerült, de sajnos sem előtte, sem a norvégok ellen már nem sikerült ezt a szenzációs játékot hozni."

Férfi kézilabda-vb: a legjobb kapus legnagyobb bravúrjai - videó " KÉZILABDA › Európai kézilabda

 
Nagy László szerint a világbajnokság tanulsága, hogy fizikálisan kell fejlődnie a magyar válogatottnak, illetve alkalmazkodni kell ahhoz a tendenciához, hogy védekezésben és támadásban egyaránt hasznos játékosok alkotják a csapatokat. "A skandináv csapatok elképesztő mennyiséget futottak az első perctől az utolsóig. A franciák veretlenül, nagyon rukkolós játékkal, nagyon pörgős iramban tolták végig ezt az eseményt, a horvátok szintén. Azt gondolom, hogy a fizikai állapotunkat fel kell pörgetni, ha szeretnénk a világ élmezőnyébe kerülni. És ne feledjük el, hogy most már olyan játékosok vannak, hogy akik védekeznek, ugyanolyan hasznosak támadásban is. A jégkoronghoz lehetne hasonlítani, hogy sort cserélnek tizenöt perc környékén és jön a következő hat játékos, aki szinte nem is kezdő meg nem is csere, hanem két magabiztos sorral fel tudnak állni. Ez nagyon sokat számít, hogy a cseréket hogyan tudják beosztani a csapatok illetve hogyan nem kell kihasználniuk."

Férfi kézilabda-vb: kapitányunk nem lepődött meg a dánverésen " KÉZILABDA › Férfi válogatott

Legfrissebb hírek