Férfi kézilabda-vb - Nagy László: emelt fővel távozhatunk

2017. 01. 24. 20:31  |  KÉZILABDA

A magyar férfi kézilabda-válogatott emelt fővel távozhat a franciaországi világbajnokságról, miután kedden 31-28-ra elveszítette a norvégok elleni negyeddöntőt.

"Hiányzott a nagyobb koncentráció, illetve a kapusteljesítmény és a védekezésünk sem volt ugyanolyan, mint a dánok ellen" - utalt az olimpiai bajnokkal szemben vasárnap megnyert nyolcaddöntőre Nagy László.
 
Hozzátette, támadásban is lassabbak, körülményesebbek voltak, mint két nappal korábban, a norvégok pedig "szétfutották" őket. A skandináv együttes a meccs elején 7-2-re, a szünetben 17-10-re, a második félidő közepén pedig már 26-16-ra vezetett, de Javier Sabaté szövetségi kapitány együttese végül három gólra felzárkózott, és 18-14-re megnyerte a második felvonást.

 
"Pozitívum, hogy a végén közelebb tudtunk férkőzni hozzájuk. Az első félidő megpecsételte a sorsunkat, de végül emelt fővel távozhatunk. Lehetett volna jobb és rosszabb is számunkra ez a világbajnokság. Tele van a padlás hetedik-nyolcadik helyekkel" - utalt Nagy László arra, hogy a magyar csapat 2007 óta sorrendben a kilencedik, a hatodik, a hetedik és a nyolcadik helyen végzett, míg két évvel ezelőtt nem jutott ki a vb-re. Ezúttal a hetedik helyezett lesz a magyar válogatott, amennyiben Katar kiesik Szlovéniával szemben a kedd esti negyeddöntőben. Amennyiben a közel-keleti együttes sikerrel jár, Javier Sabaté szövetségi kapitány csapata nyolcadikként zár.
    
 

Legfrissebb hírek