Férfi kézilabda-vb: kapitányunk nem lepődött meg a dánverésen

2017. 01. 30. 20:44  |  KÉZILABDA

Elmondása szerint a mai kézilabda kimondottan gyors irama miatt van olyan elem, amin javítani kell, ám hisz a kemény munka érlelte gyümölcsben.

A magyar férfi kézilabda-válogatott a hetedik helyet szerezte meg a vasárnap véget ért franciaországi világbajnokságon. A nemzeti együttes spanyol szövetségi kapitánya, Javier Sabaté teljes mértékben elégedett a csapat teljesítményével, a legfontosabbnak pedig azt tartja, hogy a játékosok minden mérkőzésen hatvan percig képesek voltak küzdeni. Elmondása szerint a mai kézilabda kimondottan gyors irama miatt van olyan elem, amin javítani kell, ám hisz a kemény munka érlelte gyümölcsben.
 

Férfi kézilabda-vb: Nagy László levonta a tanulságokat " KÉZILABDA › Férfi válogatott

„Nem tudom, ki mondta, hogy a legjobb nyolc közé kerülés a cél. Én csak annyit jelentettem ki, hogy jussunk tovább a csoportból. A magyar válogatott nem ugyanaz Nagy Laci nélkül, mint vele. A németek ellen 18 perc után megsérült, a norvégok ellen cserélni kellett, ez megint baj volt. De boldog vagyok, mert a Németország ellen nagyon jól játszott a csapat nélküle is. A horvátok elleni első félidőben is óriásiak voltunk. Chile és Szaúd-Arábia nem képvisel komoly szintet. Fehéroroszág ellen az utolsó csoportmeccsen nem játszottunk jól. Amikor kellett, akkor teljesítettünk a legjobban, mégpedig a Dánia ellen, akkor volt az igazi a csapat. Nekem nem volt meglepetés a győzelem, nem volt egy csoda. Hiába voltak az olimpiai bajnokok a dánok, ellenük bizonyítottuk be, hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni. A legfontosabb, hogy a csapat hatvan percen át harcoljon. Természetesen van min javítanunk támadásban és védekezésben is, a modern kézilabdában a legjobb csapatoknál mindenki tud mindent játszani, nem kell a cserékkel bajlódni a mérkőzések közben. Ebben kell fejlődnie a legtöbbet a magyar kézilabdának.”

Férfi kézilabda-vb: a legjobb kapus legnagyobb bravúrjai - videó " KÉZILABDA › Európai kézilabda

Legfrissebb hírek