Az olimpiai bajnok ellen selejtez a férfi kéziválogatott

2017. 05. 04. 07:30  |  KÉZILABDA

Az olimpiai bajnok következik a kézi Eb jegyében

A magyar férfi kézilabda-válogatott csütörtökön a Papp László Budapest Sportarénában, vasárnap pedig Aarhusban játszik az olimpiai bajnok Dániával az Európa-bajnoki selejtezősorozat 1. csoportjában. A két együttes eddig 35 alkalommal találkozott, a magyarok 19, a dánok 14 meccset nyertek, és volt két döntetlen. Legutóbb a januári, franciaországi világbajnokság nyolcaddöntőjében játszottak, ahol a magyar válogatott emlékezetes csatában 27-25-re nyert.  A magyar csapat ünnepli 27-25 arányú győzelmét a dán válogatottal szemben a férfi kézilabda világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Magyarország-Dánia mérkőzés végén a franciaországi Albertville-ben 2017. január 22-én. Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier
 
"A világbajnokságon legyőztük őket, és tudjuk, hogy nagyon nehéz dolog ezt egymás után kétszer megtenni, de megpróbáljuk még egyszer meglepni a dánokat. Szerintem most még nehezebb dolgunk lesz, mint Franciaországban, mert biztosan szeretnének visszavágni" - nyilatkozta az MTI-nek Javier Sabaté, a magyarok spanyol szakvezetője.
 
Nagy László csapatkapitány kijelentette: az eredménytől függetlenül örülne, ha hasonló teljesítményt tudnának nyújtani csütörtökön, mint január 22-én Albertville-ben.
 

Szucsánszki Zita nyilatkozott a műtétjéről " KÉZILABDA › Női NB I

Szucsánszki Zita, a Ferencváros kézilabdázója április 2-án a Győr elleni Magyar Kupa-döntőben szenvedett súlyos vállsérülést.

"Ha olyan szintű kézilabdát tudunk produkálni védekezésben és támadásban is, akkor esélyesek lehetünk hazai pályán. Persze nem szabad megfeledkezni róla, hogy a dánok az olimpiai bajnokok, ráadásul a keretük egy-két játékossal megújult az edzőváltást követően. A gyors, agresszív játékukat meg kell fékeznünk" - tette hozzá az átlövő.
 
A skandináv ország csapatát március eleje óta Nikolaj Jacobsen irányítja, akinek a budapesti lesz az első mérkőzése szövetségi kapitányként.
 
Javier Sabaté hozzátette, a magyar játékosok közül a nemzetközi kupaszereplés miatt mindenki nagyon fáradt, de bizonyára a dánok is így vannak ezzel.
 
"Mindig a következő meccs a legfontosabb, ezért egyelőre csak a csütörtöki találkozóra készülünk. Nagyon erős csapatról, az olimpiai címvédőről van szó. Mivel az ellenfelünk új kapitánnyal készül, nem tudjuk, hogyan fognak játszani. A játékosaink jól dolgoznak az edzéseken, a célunk a kvalifikáció, ezért is rendkívül fontos ez a párharc" - fűzte hozzá.
 
A MOL-Pick Szeged a francia Paris Saint-Germainnel szemben a negyeddöntőben búcsúzott a Bajnokok Ligájától az elmúlt hétvégén, a Telekom Veszprém viszont a Montpellier HB búcsúztatásával elődöntőbe jutott, ahol éppen a párizsiakkal találkozik majd. Nagy László elmondta, számukra most az Európa-bajnoki selejtező a legfontosabb, a válogatott program során nem fognak a szegedi játékosokkal beszélgetni a PSG-ről.
 
"Szerintem felesleges, mert szerencsés helyzetben voltunk, hiszen láttuk a szegedi mérkőzést. A magunk módján fogunk készülni, eszmecsere szerintem itt nem lesz" - közölte a kiváló jobbátlövő.
 
Először került a magyar válogatott keretébe a 33 éves szerb származású beálló, Vilovski Uros, aki 2014 tavaszán kapta meg a magyar állampolgárságot. Ahogyan a franciaországi világbajnokságon, úgy ezúttal sem tagja a csapatnak Nagy Kornél, aki a tornát családi okok miatt hagyta ki, most pedig sérüléssel küzd.
 
A vb után Zubai Szabolcs és Iváncsik Gergő is visszavonult a válogatottól, őket a csütörtöki találkozó szünetében ünnepélyesen elbúcsúztatják. A meccs kezdődobását a 88 éves id. Nádori Pál végzi el. Ő a legidősebb élő kézilabdaedző, aki magyar bajnokcsapat trénere volt. 1953-ban játékosként nyerte meg az NB I-et a Bp. Dózsa SK együttesével, majd 1960 és 1965 között, illetve 1967-ben összesen hétszer lett bajnok a Bp. Spartacus női együttesével, amellyel ráadásul 1965-ben BEK-döntős volt.
 

Férfi Európa-bajnoki selejtező, 1. csoport:
3. forduló:
május 4., csütörtök: Magyarország-Dánia, Papp László Budapest Sportaréna 20.00 

4. forduló:
május 7., vasárnap: Dánia-Magyarország, Aarhus 20.30 
 
A csoport állása:
1. Dánia 4 pont (65-43)
2. Magyarország 4 (52-43)
3. Hollandia 0 (47-57)
4. Lettország 0 (39-60)
 
A csoport első két helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja vehet részt a 2018 januárjában Horvátországban sorra kerülő kontinensviadalon.

Legfrissebb hírek