Zsinórban tizedszer bajnok a Veszprém

2017. 05. 25. 08:14  |  KÉZILABDA

Hiába nyerte meg a Szeged a bajnoki döntő második mérkőzését 30-27-re, a találkozó végén a Veszprém ünnepelhetett bajnoki címet, ugyanis összesítésben 50-47-re múlta felül Tisza-parti riválisát.

A kezdés előtt a pályán köszöntötték a Szeged legutóbbi, tíz évvel ezelőtti bajnokcsapatának tagjait.
 
A hazaiak közül az orosz balátlövő, Szergej Gorbok térdsérülése nem jött rendbe, a világbajnok spanyol kapus, José Manuel Sierra pedig ujjtörése miatt hiányzott. A veszprémiek keretében Ancsin Gábor, Marko Kopljar és Chema Rodriguez nem szerepelt.
 
A várakozásoknak megfelelően parázs hangulatban és természetesen teltház előtt kezdődött meg a mindent eldöntő összecsapás a Szeged és a Veszprém között. A Tisza-partiak hatgólos hátrányból várták a szegedi visszavágót, így rendkívül nehéz 60 perc várt rájuk.
 
A mérkőzés harmadik percében Nagy László szerezte meg a találkozó első gólját, és ezzel a vezetést is a bakonyi alakulatnak, azonban az első félidőben többször nem tudtak vezetni a veszprémiek. Källman a 4. percben kiegyenlített, majd Thiagus Petrus zsinórban háromszor is bevette Alilovic kapuját, így a nyolcadik percre már 4-2-re vezettek a hazaiak. Ennél nagyobb azonban nem lett a különbség az első játékrészben, ugyanis nem tudta leszakítani vendégeit Juan Carlos Pastor csapata. A 20. percben Nilsson góljával egyenlítettek a veszprémiek, de a vezetést nem tudták átvenni, végül 15-14-es szegedi vezetéssel pihenhettek a félidőben.
 

A kapitány elmondta, mi lesz ezentúl Görbicz feladata " KÉZILABDA › Női válogatott

Elmondta, szeretne lehetőséget adni a fiataloknak, hogy milyen fontos a védekezés és a koncepció, és hogy Görbicz Anitára irányítóként gondol, de jobb ha pályán van balszélsőként, mintha a cserepadon ül. Kim Rasmussen a magyar női kézilabda-válogatott dán szövetségi kapitánya egy éve BL-t nyert a Bukaresttel, majd kineveztek a magyar nemzeti csapat élére.

A második játékrész a frissen beálló, és a Veszprémtől búcsúzó Iváncsik Gergő góljával kezdődött, majd a szegedi Sostaric lőtt remek támadás végén, kínai figurából gólt. A szegedi öröm azonban nem tartott sokáig, mert két gyors veszprémi gól után a vendég szurkolók örülhettek egygólos vezetésnek. Próbált kapaszkodni a Szeged, azonban az egyenlítéseknél többre nem jutottak Balogh Zsolték, olyannyira nem, hogy a 13. percben már kettővel ment a Veszprém. Juan Carlos Pastor időt kért, amelynek egy Balogh-gól lett az eredménye, majd Källman 22-22-re egyenlített, ezután egy újabb Balogh-góllal már a hazaiaknál volt az előny. Ekkor a vendégtréner, Javier Sabaté próbálkozott egy „felrázó” időkéréssel, ám neki nem sikerült olyan jól, mint spanyol honfitársának, ugyanis nem tudták áttörni a keményen védekező szegedi falat.
 
Az utolsó 10 percnek kétgólos szegedi vezetéssel álltak neki a csapatok, ami az 54. percre egygólosra fogyatkozott. A szegediek aztán három góllal is vezettek, azonban döntő pillanatokban ziccereket és hétmétereseket is hibáztak - persze Alilovicnak és Miklernek is nagy szerepe volt ebben -, így a sok elpuskázott lehetőség miatt a minimum hat helyett csak három góllal nyertek. A mérkőzés utolsó pár percére a Veszprémtől búcsúzó Gulyás Pétert is beállította Sabaté mester.
 
A Veszprém így zsinórban 10., összességében 25. bajnoki címének örülhetett.
 
K&H férfi kézilabda liga, bajnoki döntő, második mérkőzés:
MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém 30-27 (15-14)
a legeredményesebb játékosok: Källman 7, Balogh Zs., Bodó 6-6, Thiagus Petrus, Buntic 4-4, illetve Palmarsson 5, Gajic, Lékai 4-4, Nagy L. 3.
 
A párharcot a Veszprém nyerte 50-47-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek