Rekordösszegű kártérítést kasszíroz klasszisáért a Veszprém

2017. 10. 23. 14:04  |  KÉZILABDA

Magyarország – Barcelonába igazolt a Veszprém klasszisa

Pont került a július óta húzódó ügy végére: Aron Pálmarsson, a Telekom Veszprém egykori játékosa – busás bánatpénz kifizetése után – immáron hivatalosan is a Barcelona férfi kézilabdacsapatának játékosa.

 

A magyar bajnok és Bajnokok Ligája bronzérmes bakonyi együttes éppen megkezdte felkészülését az új idényre, amikor Pálmarsson azzal sokkolta a közvéleményt, hogy szöveges üzenetben tájékoztatta új edzőjét, Ljubomir Vranjest arról, hogy nem kíván részt venni a veszprémiek edzésein, inkább hazautazik. A történtek után a Veszprém Handball Team Zrt. augusztusban felbontotta a játékos szerződését, és fegyelmi eljárást indított ellene a Magyar Kézilabda Szövetségnél, amely eljárás végén akár 2 év eltiltást is kaphatott volna a játékos.

 

„Mivel Aron Pálmarssont 2018. július 1-től amúgy is az FC Barcelonához kötötte a szerződése, David Barrufet Bofill úr jelezte, hogy - eltekintve attól a ténytől, hogy mélységesen elítélik a játékos magatartását - a klubjuk hajlandó lenne Aron Pálmarsson helyett kártérítést fizetni a Veszprém Handball Team Zrt.-nek, amennyiben utóbbi hozzájárul ahhoz, hogy a játékos még ebben az idényben pályára léphessen a katalán csapat színeiben – számolt be róla hétfőn a handballveszprem.hu, amely portálon megjegyzik: miután az izlandi játékos belátta, hogy súlyosan hibázott, a Veszprém Handball Team Zrt. hajlandó volt tárgyalásokat folytatni az FC Barcelonával, annak érdekében, hogy egy kivételes képességű kézilabdázó pályafutása ne törjön derékba.

 

„A napokban az FC Barcelona kifizette a rekordösszegű kártérítést a Veszprém Handball Team Zrt.-nek, utóbbi pedig kezdeményezte a fegyelmi eljárás megszűntetését, és hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség átadja Aron Pálmarsson játékjogát az FC Barcelonának. A két Klub közti megállapodás titoktartásra kötelezi a feleket a kártérítés összegét illetően, amely egyébként jelentősen meghaladja a különböző médiumokban megjelent összeget” – olvasható a hazai bajnokcsapat hivatalos honlapján.

 

F1: Hamilton elmondta, melyik a kedvenc helyszíne " AUTÓ-MOTOR › Forma 1

Forma-1 - Világelső csapatának gratulált a leendő bajnok.

Legfrissebb hírek