Nemes gesztus: jó ügy mellé álltak a veszprémi kézilabdázók

2017. 10. 04. 09:25  |  KÉZILABDA

Le a kalappal a bakonyi együttes tagjai előtt.

A Telekom Veszprém kézilabdacsapata idén harmadik alkalommal csatlakozik a Pink Október jótékonysági kampányhoz, amely a mellrák elleni küzdelem fontosságára szeretné felhívni a közvélemény figyelmét. Idén a játékosok pink pólót és csuklószorítót viselve szeretnék ösztönözni a szurkolókat a betegség elleni harc támogatására.

 
A drukkerek ugyanilyen ruhadarabokat vásárolhatnak majd a Veszprém Aréna szurkolói boltjában és a csapat webáruházában is. A póló 4000, a csuklószorító pedig 2000 forintba kerül majd, az így befolyó teljes összeget pedig a Magyar Rákellenes Liga kapja. Aki tehát ilyen termékeket vásárol, az nem csak egy hummel márkájú, a Telekom Veszprém címerével ellátott ruhadarabbal gazdagodik, hanem a mellrák elleni küzdelmet is támogatja.
 
A kampány két kiemelt támogatója, a Magyar Telekom és az LV Sport, a hummel kizárólagos hazai forgalmazója. A sportszer forgalmazó cég a jótékonysági értékesítésre szánt termékek felét ingyen biztosítja. A Telekom pedig további egymillió forint értékben vásárol a pólókból és a csuklószorítókból, amelyek szintén a shopba kerülnek. 
A távközlési vállalat az ottani eladásokból származó teljes bevételt a Magyar Rákellenes Ligának ajánlja fel.
 
Aki más módon is szeretné anyagilag támogatni a mellrák elleni küzdelmet, adományát a Magyar Rákellenes Liga számlaszámára utalhatja el: 12001008-00102329-00100000 (Raiffeisen Bank). A megjegyzés rovatba az „NFL” és „Veszprém” szavakat kell írni.
 
Az Amerikai Rák Társaság és egy gyógyszergyártó vállalat javaslatára 31 évvel ezelőtt lett az október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ilyenkor világszerte kampányokkal hívják fel a figyelmet a megelőzésre és a rendszeres vizsgálatokra, hiszen az időben felismert betegség 90 százalékos biztonsággal gyógyítható.
 
A figyelemfelkeltő kampányhoz egyre több sportoló és csapat csatlakozik, egyik legjelentősebb az amerikai Nemzeti Futball Liga (NFL), ahol a játékosok pink kiegészítőket (cipő, zokni, törölköző, sapka, stb.) viselnek ebben az időszakban. A magyar Steelers.hu oldal szerkesztői ennek mintájára már hetedszer hirdették meg jótékonysági akciójukat, amelyhez harmadik éve csatlakozik a Telekom Veszprém kézilabda csapata.

Legfrissebb hírek