Megvan, mikor dől el Nagy László veszprémi jövője

2018. 10. 12. 11:05  |  KÉZILABDA

Egyben további karrierje is.

 

Nagy László 199 válogatott meccs után 2017-ben visszavonult, majd a szlovénok elleni két vb-selejtezőre még visszatért a nemzeti csapatba, most pedig úgy tűnik, a sikerrel megvívott kvalifikáció után akár a világbajnokságon is ott lehet majd; mint a DIGI Sport híradójának elmondta: „Készülök rá.” A 37 éves jobbátlövő közben a veszprémi vezetőséggel novemberben beszéli majd meg, hogy klubjában a pályán vagy a pályán kívül folytatódik-e a karrierje, erről Nagy úgy fogalmazott, hogy a sorsa az új edző David Davis kezében is van.
 
„Nekem ez az utolsó évem papíron, viszont a klubvezetőséggel novemberre tűztük ki azt az időpontot, hogy esetlegesen a jövőről beszéljek mint aktív kézilabdás, vagy esetleg mint nem aktív kézilabdás, és a pályán kívül segítsem a klub életét. Most David Davis érkezésével ez a dolog kicsit képlékennyé vált, illetve a normális az lenne, hogy az edző mondja meg, hogy kivel szeretne dolgozni, úgyhogy az ő kezében is van a sorsom, és ebből adódóan majd meglátjuk, hogy hogyan folytatódik a karrierem” - nyilatkozta a Sport24-nek a 2011-ben a világ legjobb játékosának megválasztott Nagy László.
 
Ami biztos, hogy Nagy László továbbra is vezére a Veszprémnek, és kiváló formában van, így a válogatottnak még mindig nagy szüksége lenne rá. „Én jól érzem még magam a bőrömben, mentálisan és fizikálisan is, úgyhogy szeretnék még egy évet kézilabdázni, ez nyílt titok, meglátjuk, hogy az edző hogyan áll ehhez. Válogatott szinten pedig, lesz egy világbajnokság, majd meglátjuk, hogy részese leszek-e annak a világeseménynek.” Arra a kérdésre, hogy kész lenne-e rá, így válaszolt: „Készülök rá.”
 
Közben a spanyol David Davis máris munkába állt Veszprémben. "Nem láttam még semmit a városból, hiszen az itt töltött időm nagy részében a Veszprém Arénában voltam. Elkezdtük a munkát a stábbal, a játékosoknak tartottam már edzéseket. Az első például több mint két órán keresztül tartott, amelyen nekiálltunk felépíteni a játékrendszert. Nincs sok időnk az ismerkedésre, már a Montpellier elleni találkozóra készülünk. Jelenleg semmi másra nem fókuszálok, minthogy megismerjem az itteni folyamatokat, a játékosokat, és minél hamarabb összeszokjam velük.”
 
David Davis vezetőedző mellett Gulyás István sportigazgatóként fogja össze a csapatot. "Nem jelentem ki, hogy hurráhangulat van, de az biztos, hogy egy lépcsőfokot feljebb mentünk. A srácok mosolyognak, bizakodva várják a hétvégi, Montpellier elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést. Dolgozik a társaság, és azt gondolom, hogy elindultunk a jó úton.”

Legfrissebb hírek