Magabiztosan jutott a Pick Szeged a döntőbe

2018. 04. 14. 15:28  |  KÉZILABDA

A szegediek közül mindenki egészségesen várta a négyes döntőt, a szombat délutáni találkozón csak Mario Sostaric hiányzott a keretükből.

A MOL-Pick Szeged nagyon magabiztosan, 37-17-re megverte a Csurgó együttesét a férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében, így bejutott a vasárnapi fináléba.

 
A szegediek közül mindenki egészségesen várta a négyes döntőt, a szombat délutáni találkozón csak Mario Sostaric hiányzott a keretükből.
 
Öt perc után dobta első gólját a Csurgó, de ellenfele addig már négyszer is eredményes volt, mert hatékonyan fejezte be gyors ellenakcióit. A játék képe a folytatásban sem változott, José Manuel Sierra kapus egyre jobban védett, így a 22. percben már tíz találat volt a különbség (15-5), ami a szünetig tovább nőtt.
 
A somogyiak a második félidő elején több mint hét percig nem találtak be, majd a vezetőedzők mindkét oldalon úgy döntöttek, hogy legjobbjaikat pihentetik a vasárnapi fellépésre. A rendkívül egyoldalú meccs vége előtt öt perccel már húsz gól volt a csapatok között, és Alen Blazevic találata azt is jelentette, hogy a szegedi mezőnyjátékosok közül mindenki betalált legalább egyszer.
 
A szegediek 19. alkalommal jutottak a kupadöntőbe. Eddig hatszor nyerték meg a sorozatot, kétszer körmérkőzéses rendszerben.
 
A Szeged ellenfele a 15.15 órakor kezdődő Veszprém-Balatonfüred elődöntő győztese lesz a vasárnapi döntőben.
 
Eredmény,
 
férfi Magyar Kupa, elődöntő:
MOL-Pick Szeged - Csurgói KK 37-17 (19-7)
a legeredményesebb játékosok: Sigurmansson 9, P. Rodriguez 6, Zsitnyikov 4, illetve Gazdag 4
 
később:
 
elődöntő:
Telekom Veszprém-Balatonfüredi KSE 15.15
 
vasárnap, helyosztók:
a 3. helyért 15.15
döntő 17.45
 

Legfrissebb hírek