Kézilabda: fontos bejelentést tettek a szegediek

2017. 05. 02. 18:07  |  KÉZILABDA

Az egyik kulcsember a következő szezonban is a Tisza-partiakat erősíti.

A Sport Televízió honlapunkhoz eljuttatott közleményét változtatás nélkül közöljük. 

Szűcs Ernő Péter, a MOL-Pick Szeged igazgatóságának elnöke és Kálomista Gábor, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója volt a Sport TV Harmadik Félidő című műsorának vendége. Megtudtuk többek között, hogy José Manuel Sierra marad Szegeden, és hogy a Veszprémnek komoly esélye van BL-t nyerni.
 
A hazai pályán elszenvedett háromgólos vereség után a MOL-Pick Szeged döntetlent ért a világsztárok sorát felvonultató PSG otthonában, így nem lesz ott a Final4-ban, de szép eredménnyel búcsúzott. „Azt a tiszteletet és respektet, amit mi megkaptunk a franciáktól a meccs után, az örömet okozott nekünk. Nyilván ilyenkor az ember egy nagyon picit csalódott, de úgy gondolom, a Párizzsal szemben ki lehet esni” – értékelte a párharcot a MOL-Pick Szeged igazgatóságának elnöke, Szűcs Ernő Péter.
 
Méltatta a játékosokat, például a PSG ellen kiválóan kézilabdázó Balogh Zsoltról elmondta, kiváló, jó szemléletű játékos, és nem véletlen tette az EHF is be az idei szezon legjobb öt jobbátlövője közé közönségszavazásán. A négy gólt szerző Bodóról és Bánhidi Bencéről így nyilatkozott: „Folyamatosan, egy szezonon keresztül ilyen erősségű ellenfelekkel ő még nem játszott, neki, Bánhidi Bencének és még pár játékosnak, akik idén szezonban mutatkoztak be a BL-ben, még hozzá kell szokniuk. De úgy gondolom, jó úton járnak.”
 
A sportvezető a Harmadik Félidőben fontos bejelentést tett: „A héten akartuk bejelenteni a hosszabbítását, de ilyenkor már nem illene dodonai választ adni. Tegyük így hivatalossá: Igen, szerződést hosszabbítottunk Sierrával” – válaszolta Szűcs Ernő Péter arra a kérdésre, hogy a spanyol kapus a Tisza-partiakat erősíti-e a következő szezonban. A sportvezető azt is elmondta, a további tervezett új igazolásokat már bejelentették, ősztől Dmitrij Zsitnyikov és Stefán Sigurmannsson is a szegedieket erősíti. Röviden jellemezte a csapatát, és értékelte a BL-szezont is: „Van 16 nagyon jó játékos, aki nagyon jó csapatot alkot. Az egész BL-szezonunkból kiindulva nagyon komoly csapatokkal szemben nagyon jó eredményeket értünk el. Ott vagyunk a világ élvonalában.”
 
A Telekom Veszprémnek viszont szurkolhatnak a magyar kézilabdabarátok június 3-4- én, a kölni Final4-ban, hiszen a negyeddöntőben kettős győzelemmel, 56-48- as összesítéssel jutott tovább a Montpellier csapatán. „Köln egy külön torna, ott a pillanatnyi forma fog dönteni. De úgy gondolom, most már rutinosan megyünk oda negyedszer egymás után. Már nem kell megijednünk senkitől.
 

Kézi BL: kisorsolták a Veszprém ellenfelét " KÉZILABDA › Európai kézilabda

Nagy Lászlóék francia riválist kaptak.

Akik még bejutottak a Final4-ba, azokkal szemben van törleszteni valónk az idei szezonból kiindulva. De azt gondolom, ha a Veszprém állandósítani tudja ezt a második félidei formáját, akkor lehet komoly esélye arra, hogy az idén megnyerje a Bajnokok Ligáját” – nyilatkozta a Harmadik Félidőben Kálomista Gábor, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója. Utalva ezzel arra, hogy a visszavágón elképesztően jó második félidőt produkált a csapat, 10 gólon tartotta az ellenfelet. A védekezés kiválóan működött, és támadásban is remekeltek a bakonyiak, és a kapusteljesítmény is parádés volt.
 
A veszprémi klub klasszis csapatkapitánya, Nagy László 36 éves, egy néző kérdése az volt a klubvezetőhöz, láthatja-e őt a 2020-as tokiói olimpián a válogatottban. „Laci helyett nem tudok erről nyilatkozni, de a fizikális is mentális állapota kifogástalan, szerintem még van benne néhány év.”
 
Felvetődött továbbá a kérdés, meddig marad Veszprémben az izlandi Aron Pálmarsson, aki januári sérülés után újra visszanyerte kiváló formáját, és a Montpellier elleni párharcban csapata legeredményesebb játékosa volt 13 góllal. „Nyilvánvalóan Pálmarsson az egyik legfényesebb csillaga a Veszprémnek, de én azt gondolom, itt marad, élő szerződése van, és annak lejárta után meglátjuk,mit hoz a sors.”

Kézi BL: a veszprémiek reakciója a sorsolásról " KÉZILABDA › Európai kézilabda

A magyar együttes sorozatban negyedszer szerepelhet a legjobb négy gárda sorozatzáró tornáján. A Veszprém a csoportkörben mindkétszer kikapott a PSG-től, november 20-án, hazai pályán 29-28-ra, egy héttel később, Párizsban pedig 28-24-re. A francia csapat a négyes döntőbe a MOL-Pick Szegeden keresztül jutott be úgy, hogy Szegeden 30-27-re győzött, majd a szombati visszavágó, otthon 30-30-as döntetlennel zárult.

Legfrissebb hírek