Bajnoki és BL négyes döntő előtt a veszprémi kézisek

2017. 05. 20. 08:07  |  KÉZILABDA

A Telekom Veszprém vezérigazgatója szerint a csapatra váró négy sorsdöntő mérkőzés lesz a szezon csúcspontja, így mindent bele kell adni ahhoz, hogy fel tudják tenni a koronát az idényre.

Kálomista Gábor a Szeged elleni oda-visszavágós döntő előtt az M1-en elmondta, a Veszprémnek nem lehet más célja, mint sorozatban tizedszer megvédeni a bajnoki címet. Az esélyekről úgy vélekedett, hogy bár a Szeged egy kitűnően összerakott, nagyon jó csapat, amely remek szezont produkált, a Veszprém győzelme valószínűbb. „A Szeged folyamatosan épül, de mi sem gyengülünk, tehát szerintem még mindig a Veszprém az esélyese ennek a párharcnak, de hát ez egy sport, két mérkőzésen dől el, hogy ki a jobb.”
 
A klubvezető szerint nem fogja befolyásolni a finálé végkimenetelét, hogy a visszavágó lesz Szegeden. „A legutóbbi két alkalommal is Szegeden nyertük meg a bajnoki címet. Ezek komoly, felkészült csapatok, nagyon jól ismerik egymást. Nem hiszem, hogy döntően befolyásolná, hogy ki melyik arénában játssza az első vagy a második mérkőzését.”
 
A bajnoki döntőre és a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjére utalva Kálomista Gábor elmondta: ezért a négy mérkőzésért dolgoztak egész évben. „Ez a hab a tortán, amit le kell szedni. Nagyon nagy menetelés volt, eddig 68 mérkőzést játszottunk szeptember óta, extrém terhelést kaptak a játékosok. Most ezekre a mérkőzésekre volt időnk felkészülni, fejben és fizikálisan egyaránt. Ezekre a mérkőzésekre készültünk a szezon eleje óta.”
 

Veszprém Handball Team

A csapat az utolsó simításokat végzi a felkészülésben, a bajnoki döntő előtti napon #40years #HandballCity

A Final Fourról úgy véli, ott inkább a pillanatnyi forma dönt és nem az előzetes esélyek. „Oda sokan érkeznek esélyesként, és általában nem nyerik meg. Ez két nap, amikor az dönt, hogy éppen azon a napon ki kit tud legyőzni. Meggyőződésem, hogy a Veszprém esélyesként érkezik, háromszor egymás után ott voltunk a Final Fourban, kétszer egymás után döntőt játszottunk. Nem félünk, tudjuk, hogy mivel jár ez a terhelés. Azt gondolom, hogy Európában nincs olyan csapat, amely nagy eséllyel háromszor veri meg egymás után a Veszprémet. A Párizs már kétszer megverte, a Barcelona is kétszer megverte és a Vardar ellen sem állunk jól az idén, tehát mindenki ellen van esélyünk revansra, és a legmegfelelőbb hely lenne, hogy ezt megtegyük.”
 
A bajnoki döntő szombaton 15:45-kor kezdődő első felvonását az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek