Álomcsapatról és a spanyol titokról is beszélt a veszprémi

2018. 10. 16. 09:16  |  KÉZILABDA

Exkluzív interjút adott az M4 Sportnak a Telekom Veszprém új vezetőedzője, David Davis.

A spanyol szakember beszélt arról, mennyit gondolkodott azon, elfogadja-e a felkérést, és végül miért mondott igent, de szót ejtett a taktikájáról és arról, milyen csapatot szeretne fél év múlva látni.

 
„Európában jelenleg kilenc Bajnokok Ligájában szereplő klubnál dolgozik spanyol edző, ráadásul az egész világon a spanyol szisztémáról beszélnek, és szívesen dolgoznak spanyol trénerekkel. Egyiptom sem volt ezzel másképp, ahol szövetségi kapitány vagyok, nekik is spanyol szakember kellett. Azt hiszem ez lehetett a fő oka annak, hogy engem választottak – árulta el a David Davis Veszprémbe igazolásával kapcsolatban. – És, hogy én voltam az utolsó spanyol edző, aki még szabadon volt” – tette hozzá nevetve.
 
A 41 éves tréner 15 éve részese a kézilabda Bajnokok Ligája-küzdelmeknek, játékosként háromszor, edzőként – a Vardar másodedzőjeként – egyszer emelhette magasba a trófeát, így saját bevallása szerint is, rengeteg tapasztalattal rendelkezik, hiszen majdnem minden évben eljutott Kölnbe a BL Final Fourra.
 
„Egy normális, nyitott ember vagyok, aki szereti olyannak mutatni magát, amilyen otthon és a játékosokkal vagyok. Szerintem így sokkal könnyebb – hozzátette, nem szeret azon gondolkodni, kinek és mit mond. – Vagy szeretnek, vagy nem, de én ez vagyok.”
 
Ahogyan egy igazi profinál, nála is alapvető, hogy minden edzésre, meccsre készül. Szeret megbeszélni minden helyzetet, párbeszédet folytatni az emberekkel.
 
„Csapatjátékos vagyok. Szeretem csapattá formálni azokat, akikkel együtt dolgozom, a játékosokat a pályán, a klubot és még a szurkolókat is.”
 
A szakember elárulta, három tényező miatt mondott igent a Veszprém hívására, melyre szinte azonnal rábólintott.
 
„A játékosok kitűnőek, ők egy álomcsapat. A második a klub, amely nagyon profi a lehetőségek kiválóak és a csapat minden évben eljut a Final Fourig. A harmadik pedig, hogy a kézilabda szíve Veszprémben van, ebben a szuper városban. A szurkolók csodálatosak, mindig a csapattal vannak, máshol ez változó, de itt lojálisak.”
 
Saját rendszere, elképezése szerint fogja irányítani a veszprémi együttest, azt persze nem mondta el, hogy mi lesz az. „Ezt nem árulhatom el a tévében – mondta nevetve Davis. – Amit elmondhatok az az, hogy megpróbáljuk a rendszert az alapoktól felépíteni. Az edzéseket a meccsek függvényében osztom fel, a tréningek egyik része általános, a másik specifikus lesz, melyen az adott ellenfél ellen készülünk majd.”
 
A Veszprém Magyarország egyik legfontosabb klubja, azonban nem érzi magán a nyomást, és elmondta, nem is vállalta volna, ha nem tudná elviselni.
 
„Nagyon jól szervezett csapatot akarok látni, szervezettebbet, mint korábban – válaszolt arra a kérdésre, hogy milyen veszprémi csapatot szeretne látni fél év múlva. – Játékosokat szeretnék látni, akik harcolnak a végsőkig. Elmondtam már nekik, hogy küzdjenek meg minden egyes gólért, de ne csak a meccseken, minden egyes edzésen, minden másodpercben, a pálya minden centiméterén. Aki ezt megteszi, játszani fog, aki nem, az nem játszik.”
 

Legfrissebb hírek