Nagyon nehéz helyzetben a Fradi a kézilabda BL-ben

2018. 04. 07. 19:24  |  KÉZILABDA

Nem sikerült jól az első meccs.

 

A Ferencváros 31-29-re kikapott a Rosztov-Don csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntős párharc szombati, első mérkőzésén Dabason.

 


    Eredmény, női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Rosztov-Don (orosz) 29-31 (15-16)
-----------------------------------------------------------
a Ferencváros gólszerzői: Schatzl, Szucsánszki, Van der Heijden 4-4, Lukács, Snelder, Pena, Kovacsics 3-3, Faluvégi, Jovanovic 2-2, Hornyák 1

    A vendégek közül Maja Petrova hiányzott sérülés miatt, és bár a magyar csapat teljes kerettel várta a kezdést, a kapus Szikora Melindát térdsérülés miatt már az első percben le kellett cserélni.
    Az FTC a kezdeti pontatlanságok után a hetedik percben vezetett először és utoljára (5-4). A csereként beállt kapus, Bíró Blanka több bravúrt is bemutatott, csapattársai jól céloztak a szélről, de mivel védekezésben nem volt kellően hatékony a csapat, a Rosztov ismét ellépett (7-9). 
    A holland Danick Sneldert a 18. percben már másodszor állították ki, amit a gyorsan kézilabdázó orosz együttes újabb gólokkal használt ki. Elek Gábor az időkérések során keményebb védekezést és nagyobb odafigyelést kért, ennek ellenére Anna Vjahirjeva és a brazil Ana Rodrigues révén a folytatásban is a vendégek irányítottak.
    A hajrában a holland Laura van der Heijden büntetőt hibázott, ám akcióból javított, és mivel Lukács Viktória is betalált, a szünet előtt minimálisra csökkent a Ferencváros hátránya (15-16).
    Az első félidőben jól teljesítő Anna Szedojkina helyére beállt brazil Mayssa Pessoa védéssel, a társai pedig három perc alatt négy góllal kezdték a második felvonást (16-20). Továbbra sem volt hatékony a magyar együttes védekezése, ráadásul a Rosztovot néhányszor a szerencse is segítette.
    Bár a házigazdák sorozatban háromszor voltak eredményesek, az oroszok csakhamar hasonló szériával válaszoltak. A kapujukba visszatért Szedojkina remekül védett, és a kapufa is többször segített neki. Az FTC rendületlenül próbálkozott, de a kihagyott helyzetek miatt nem tudott egyenlíteni.
    A hajrában ismét jött egy hármas orosz, majd egy hármas magyar gólsorozat, de a Rosztov-Don magabiztos sikere nem forgott veszélyben, így alighanem a továbbjutás is eldőlt.
    A mezőny legeredményesebb játékosa Vjahirjeva volt, aki tíz lövésből nyolc alkalommal talált be.


    Később:
Buducnost Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO KC 19.00
    pénteken játszották:
Midtjylland (dán)-Vardar Szkopje (macedón) 23-24 (16-13)
CSM Bucuresti (román)-Metz HB (francia) 34-21 (19-13)

    A visszavágókat a jövő hétvégén játsszák, a budapesti négyes döntőre május 12-én és 13-án kerül sor.

Legfrissebb hírek