Kézi BL: vért izzadt a Fradi német ellenfele ellen

2017. 11. 04. 17:04  |  KÉZILABDA

Elek Gábor együttese a Thüringert látta vendégül a Bajnokok Ligájában.

FTC-Rail Cargo Hungaria - Thüringer HC (német) 28-25 (13-14)

 
Az előző idényben BL-negyeddöntős FTC Dabason fogadta a német együttest, amelyet két héttel korábban vendégként 29-25-re legyőzött.
 
Az elejétől kezdve felváltva vezettek a csapatok, nagyobb előnyre azonban egyik sem tudott szert tenni - egészen az első félidő végéig, amikor is előbb két, majd három góllal is meglépett a vendégegyüttes (10-13). Ehhez a hazaiak "partnersége" is kellett: az FTC puhább védekezésével és pontatlan támadásaival segített abban, hogy a németek elhúzzanak. A szünet előtt aztán észbe kapott a zöld-fehér csapat, hatékonyabb kézilabdát mutatva be egygólnyira felzárkózott a pihenő előtt (13-14).
    
A második harminc percben sem akart változni a játék képe: egy-két góllal a vendégek álltak jobban, illetve olykor az FTC beérte riválisát, de döntetlennél rendre megint a németek voltak előbb eredményesek. A félidő közepe táján vette át a vezetést a Ferencváros (20-19), ám egészen az 52. percig sikerrel kapaszkodtak a németek, akik nagy szívvel küzdöttek, s tartani tudták a lépést a fáradtnak tetsző hazaiakkal. Ekkor azonban megrázta magát a vendéglátó együttes, Kovacsics Anikó duplájával 25-23-ra ellépett, s már nem engedte ki kezéből a mérkőzést. A vége 28-25-ös FTC-győzelem, minek köszönhetően meglett a továbbjutás is a csoportból.

Szlovákiával karöltve rendeznénk kézilabda Eb-t " KÉZILABDA › Férfi válogatott

A Magyar Kézilabda Szövetség a szlovákkal közösen pályázik a 2022-es vagy a 2024-es férfi kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogára. Az európai szövetség (EHF) honlapján megjelentek szerint a magyar-szlovák pályázat ellen a 2022-es rendezésért a dánok és a svájciak, valamint a belgák, spanyolok, franciák közös pályázata indul harcba.

Legfrissebb hírek