Kézi BL: sokkoló vereséget szenvedett a Veszprém

2017. 11. 26. 19:42  |  KÉZILABDA

Semmi nem jött össze Dániában.

Óriási meglepetésre a férfi kézilabda BL csoportkörének 9. fordulójában 29–26-ra kikapott a Veszprém Dániában, a B-csoport utolsó helyén álló Aalborg vendégeként. A találkozó elején még vezetett a magyar csapat, ám a hazaiak folyamatos hét a hat elleni játékával Ljubomir Vranjes alakulata nem tudott mit kezdeni, számolt be erről a Nemzeti Sport.

November 4-én hazai pályán még hatgólos győzelmet aratott a Veszprém a mostani házigazda ellen, így talán sokan könnyebb mérkőzésre számítottak. Azonban az Aalborg keményen küzdve néhány perc után egyértelművé tette, nem lehet félvállról venni.

Hiába vezetett ugyanis a magyar csapat a találkozó elején, a dánok lendületbe jöttek, és szinte végig vezettek – Nagy Lászlóék 8–9-nél voltak a meccsen utoljára előnyben.

Az első 30 perc elteltével már a dánok vonulhattak egygólos előnnyel szünetre – a rendszerint plusz egy mezőnyjátékossal támadó hazaiak 14 gólt szereztek.

A fordulás után Ljubomir Vranjes csapata mindent megtett a fordítás érdekében, ám csak egalizálni sikerült, a félelem nélkül, lendületesen játszó Aalborg ezt követően visszavette a vezetést.

A hajrában még egy utolsó szalmaszálba kapaszkodhatott volna a magyar csapat, azonban emberelőnyben és hátrányban is mindig érkezett válasz a hazaiaktól, így a Veszprém a PSG elleni két vereség után elszenvedte a harmadikat is.

Apró pozitívum, hogy a fiatal Győri Mátyás első alkalommal léphetett pályára a BL-ben – ennél vélhetően szebb bemutatkozást várt.

Az Aalborg a győzelemért járó két ponttal is a csoport utolsó helyén maradt.

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 9. FORDULÓ
B-CSOPORT

Aalborg (dán)–Telekom Veszprém 29–26 (14–13)
 

Újabb sztárcsatárt hoztak hírbe a Real Madriddal " NEMZETKÖZI FOCI › Spanyol foci

Az argentin jó formájának köszönhetően szárnyra kaptak a híresztelések, hogy a Real Madrid őt nézte ki Karim Benzema helyére.

Legfrissebb hírek