Kézi BL: ismét parádézott a Veszprém

2017. 11. 04. 19:38  |  KÉZILABDA

Ljubomir Vranjes együttese folytatta menetelését a BL-ben.

Telekom Veszprém-Aalborg HB (dán) 30-24 (16-10)

 
A Telekom Veszprém házigazdaként végig vezetve, 30-24-re legyőzte a dán Aalborg HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában szombaton.
 
A hazaiak keretéből Nagy László és Renato Sulic hiányzott a dán bajnokcsapat elleni találkozón.
    
A Veszprém gyors és pontos játéka a 12. percre négygólos vezetést eredményezett (8-4). A vendégek hét, a házigazdák öt percig nem dobtak gólt, ám ezt az időszakot követően tovább növelte előnyét az előző szezon BL-bronzérmese, és a tendencia Lékai Máté vezérletével folytatódott a szünetig (16-10).
    
A 38. percben a norvég Kent Robin Tönnesen a harmadik kiállítása miatt végleg kivált a játékból, így Ancsin Gábor egyedüli jobbátlövő maradt a magyar csapatban. Nem sokkal később Lékai Mátét bokafájdalmak miatt le kellett cserélni. Az ő pótlása még komolyabb feladatot jelentett Ljubomir Vranjes vezetőedzőnek, mert nem volt más irányító a keretben, de a játékos hamarosan visszatérhetett a pályára.    
    
Az Aalborg némileg csökkentette a különbséget (21-17), de erre a látványosan kézilabdázó hazaiak egy 4-0-s sorozattal reagáltak, és magabiztosan, végig vezetve győztek.
    
A dán együttes legeredményesebb játékosa Simon Hald Jensen volt, aki mind a hat lövését gólra váltotta.
    
A veszprémiek jövő vasárnap a BL-ezüstérmes francia Paris Saint-Germain otthonában folytatják szereplésüket a csoportkörben.

Kézi BL: vért izzadt a Fradi német ellenfele ellen " KÉZILABDA › Európai kézilabda

Az előző idényben BL-negyeddöntős FTC Dabason fogadta a német együttest, amelyet két héttel korábban vendégként 29-25-re legyőzött. Az elejétől kezdve felváltva vezettek a csapatok, nagyobb előnyre azonban egyik sem tudott szert tenni - egészen az első félidő végéig, amikor is előbb két, majd három góllal is meglépett a vendégegyüttes (10-13).

Legfrissebb hírek